Nyugdíjas Klub

2022.07.27. 15:30

A kismányoki csapat a magasból tekintett Velencére

Az általános felmelegedés, a tomboló hőség elszomorító következményével is szembesült nemrég a Kismányoki Nyugdíjas Klub.

Szeri Árpád

A Kismányoki Nyugdíjas Klub tagjai a Gárdonyi Géza Emlékháznál (Beküldött fotó)

A csoport – Pap Gézáné elnök vezetésével és szervezésében, dr. Klausz Irén főorvos hathatós támogatásával – a Velencei-tavat és környezetét kereste fel egy autóbuszos kirándulás erejéig. A szabadidős elfoglaltságok között egy fürdőzés terve is szerepelt. A tó partján azonban a csapat meglepődve nyugtázta, hogy a vízszint túl alacsony a megmártózáshoz.

Ettől eltekintve azonban minden más program a tervezett módon zajlott le és maradandó élményt jelentett. A kirándulók megtekintették Dinnyésen a Várparkot és a Skanzent. A helyszínen a ma már csak romokban létező középkori magyar várak kicsinyített eredetijei láthatók, rekonstruált, anyaghű módon. A következő állomás Gárdony, illetve a közigazgatási szempontból hozzá tartozó Agárdpuszta volt. Itt található a Gárdonyi Géza Emlékház, ahol 1863-ban született az Egri csillagok szerzője.

A csoport ezután a Velencei-tó északi oldalára utazott. A résztvevők egy része megtekintette a Bence-hegy tetején emelkedő, húsz méter magas kilátóról az eléjük táruló Velencét és a dombokkal ölelt térség látványos körpanorámáját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában