Horgásztábor

2022.07.09. 11:29

Hatalmas élményt jelent a gyerekeknek a tábor

A Sióvölgye Horgász Egyesület horgásztábort szervezett immár hetedik alkalommal az általános iskoláskorú tagjainak. A gyerekek hétfőtől péntekig horgászhattak a Sió és a Sárvíz összefolyásánál.

Farkas Eszter

A gyerekek a Sió és a Sárvíz torkolatánál horgásztak. (Fotó: Makovics Kornél)

Sióagárd Gyönyörű környezetben tanulhatták a Sióvölgye Horgász Egyesület táborában a gyerekek nemcsak a horgászmódszereket, de a halfogás örömét megtapasztalva, a horgászetikát és a természet tiszteletét is. 

– A legifjabb tagjaink óvodáskorúak, de hatéves a legfiatalabb és tizennégy éves a legidősebb táborozónk, akik mind az egyesületünk tagjai. Összesen huszonhárom gyermek vesz részt, akik közül páran gluténérzékenyek, ezért az ételt külön hozatjuk a számukra. Minden igényt felmérve szerveztük az idén már hetedik alkalommal tartott tábort, amelynek a különlegessége, hogy csütörtökön a Magyar Országos Horgász Szövetség is képviseltette magát, és külön alkalmat biztosított a gyerekeink számára, hogy horgászvizsgát tegyenek – tájékoztatta lapunkat Pesti Gyuláné, az egyesület vezetője.

A vezető elmondta, szerencsére a héten jól alakult az időjárás, csak kedden kapta el a csapatot egy kiadós zuhany formájában az eső, de szerencsére ezután már kellemes időben űzhették a kicsik kedvenc hobbijukat egész héten. 

– Már ötéves korom óta horgászok, ide a táborba már második alkalommal jöttem el a családommal. Mivel apukám és a bátyám is horgásznak, engem is érdekelni kezdett a sport. Nagyon sok keszeget és kárászt fogtunk már, a bátyámmal mindketten úszózunk. Csontival fogtam az eddigi legnagyobb halamat is, ami egy ragadozó uszonyos volt, egy szép, nagy süllő – mesélte Korcsog Zsófia, tízéves szekszárdi horgász.

Korcsog Zsófia édesapja elmondta kiváló lehetőségnek találja a sióagárdi tábort, ugyanis fontosnak tartja, hogy gyermekei hasznos hobbit találjanak maguknak, és megismerjék a természet szépségeit, óvják azt. Örömére szolgál, hogy együtt kapcsolódhat ki családjával, elmondása szerint kiváló közösségépítő szerepe van a tábornak.

A szülők is fontosnak tartják 

A sióagárdi horgásztábor minden évben nagy sikernek örvend, nemcsak helyiek, de tolnai, zombai, sőt bátaszéki gyerekek körében is. Az egyesület vezetője elmondta, csak a tagjaik vehetnek ezen részt, és már saját unokái is csatlakoztak a táborozókhoz.

Korcsog László elmondása szerint fontos, hogy a fiatalabb generációk is megismerkedjenek a sportággal, szükség van az utánpótlásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában