Természetközelség

2022.07.15. 18:10

Két püspök is járt a cserkésztáborban

Nyolcszáz cserkész táborozik ezekben a napokban a Szigetvárhoz közeli falu, Szentegát mellett. A VI. számú cserkészkerület, a Dél-Dunántúl fiataljai: baranyaiak, somogyiak és tolnaiak.

W. G.

A püspökök meglátogatták a táborozókat (Fotó: Márton István)

A szekszárdiak vezetője, Szegedi Domonkos tájékoztatása szerint július 6–15-ig tart a tábor. Sátrakban laknak a résztvevők, természetközeli életet élnek. Tolnából négy csapat ment Szentegátra: a dunaföldváriak, a paksiak, a pincehelyiek és a szekszárdiak. 

A táborparancsnok, Kovács Mátyás azt emelte ki, hogy az együttlét, a szinte nomád körülmények közötti egymásrautaltság milyen fontos a fiatalok számára. Kirándulnak, sportos-játékos vetélkedőket, versenyeket rendeznek, és természetesen lelki programot is tartanak. Mindez hozzájárul az önismeret kiteljesedéséhez, munkaszeretetre nevel, hitbeli elmélyedésre ösztönöz. Ez utóbbiban segítette a táborozó cserkészeket az is, hogy szombaton meglátogatta őket a „területileg illetékes” két katolikus főpásztor: Felföldi László pécsi és Varga László kaposvári püspök.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában