Rózsa Tanya

2022.07.15. 19:10

Központban az élmények gyűjtése

Igazi vidéki hangulat fogadja a gyerekeket a Rózsa Tanya Élményfarmján. A falu szélén elhelyezkedő farmon idén hat turnusban zajlik a táboroztatás.

Farkas Eszter

Több mint húsz éve keresett a Rózsa Tanya nyári tábora (Fotó: MK)

Rózsa László tulajdonos elmondja, már huszonkét éve szervezik a táborokat, aminek minden alkalommal hatalmas sikere van. – Jelenleg épp a második turnus zajlik – mondta el Rózsa László. - A gyerekek medencében lubickolhatnak, lovagolhatnak, megismerkedhetnek a háziállatokkal, kertészkedhetnek, egyszóval megismerhetik a falusi életet. A következő turnus jövő héten indul, bentlakásos és bejárós formában is jöhetnek a gyerekek. Minden nap nyolc órára érkeznek, de már fél héttől tudjuk fogadni őket.

A táborozók megismerkedhetnek a tanyán élő állatokkal és azok gondozásával is. Kecskék, malacok és tyúkok mellett lovak és Pipacs, a bohókás csacsi, a tanya új lakója színesíti a farm életét. – A gyerekek nemcsak lovagolhatnak, de gondoskodhatnak is róluk, csutakolhatják, etethetik őket. Nagy sikere szokott lenni a lovaskocsizásnak is – mondta el a lovarda tulaja. 

A sok élmény gyűjtésén kívül a tábor kiváló alkalom, hogy kiszakítsa a kicsiket a kütyük világából és kézzel fogható tapasztalatot gyűjtsenek a hagyományos falusi életmódról. A táborlakóknak napi háromszori étkezést biztosítanak és az ételallergiások étkeztetését is vállalni tudják. 

Az Élményfarm mondhatjuk, hogy világhírű, hiszen Németországból több gyermek és Floridából származó táborozó is többször megfordult már náluk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában