Szponzorált tartalom

2022.08.26. 10:12

Egyedi alkatrészek, termékek gyártása

Bonyolult forgácsolt termékek, célszerszámok, alkatrészek egyedi, vagy kis sorozatú gyártása

Hirdetés

A Dunaújvárosi Egyetem a PAKSII beruházáshoz kapcsolódóan jelentősen fejlesztette Kompetencia- és Kutatóközpontját. Az Egyetemen felhalmozott elméleti tudás, szakmai tapasztalat és modern eszközpark birtokában képesek vagyunk a gépészeti tervezés és kivitelezés teljes folyamatában (konstrukciós tervezés, gyártástervezés, CAD-CAM) részt venni.

Az 1 t teherbírású futódaruval szerelt csarnokban 5 tengelyes CNC maró-megmunkálóközpont, hajtott szerszámos ferdeágyas CNC esztergagép, CNC síkköszörűgép, CNC huzalos szikraforgácsoló gép, hagyományos eszközök, (szalagfűrészgép, hidraulikus prés, bakköszörű stb.) segítségével közepes és nagy bonyolultságú gépalkatrészek, gépegységek, berendezések egyedi, vagy kis sorozatú gyártása végezhető el.

A gyártás-megmunkálás az Egyetem más egységeinek közreműködésével teljes komplexitásában megvalósítható.

Hegesztőlaborunk az iparban az iparban elterjedt összes hegesztési technológiát alkalmazza. A roncsolásos és roncsolásmentes anyagvizsgálati laborjaink a segítenek az sérülések, hibák okainak feltárásában, megfelelő anyag és megmunkálási módszer kiválasztásában, a késztermék ellenőrzésében. Az esetlegesen rendelkezésre nem álló technológiák (hőkezelés, palástköszörülés stb.) az Egyetem partnereinél Dunaújvárosban, vagy annak közelében hozzáférhetők.

A megmunkálható/gyártható alkatrészek a teljesség igénye nélkül:
- tengelyszerű alkatrészek radiális és axiális furatokkal, hornyokkal, vezérpályákkal
- tárcsaszerű alkatrészek radiális és axiális furatokkal, hornyokkal,
- 3-5d megmunkálást igénylő, szoborszerű felülettel bíró alkatrészek,
- kivágó szerszámok,
- fröccsöntő-szerszámok,
- sajtoló szerszámok,
- egyedi gépek.

Részletesebb információkért látogasson el honlapunkra: https://www.uniduna.hu/aszk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában