Aparhant

2022.08.15. 09:30

Értékeiket őrzik a nemzetiségi nappal

III. Nemzetiségi Nap címmel vasárnap délután az Aparhant Községi Önkormányzat és az Aparhanti Német Nemzetiségi Önkormányzat közös rendezvényt tartott, amelyet Nagyboldogasszony napjához kötöttek. Ezt a napot augusztus tizenötödikén, hétfőn ünnepli a katolikus egyház.

B. M.

A településen élő mind a négy nemzetiség képviseltette magát az aparhanti rendezvényen (Fotó: Makovics K.)

A római katolikus templomban virágszenteléssel egybekötött szentmisével kezdődött az esemény, az Aparhanti Kórus közreműködésével. Dávid Tímea, a település polgármestere elmondta, hogy a szentmisén németül is énekeltek, és emiatt bensőségesebbé vált a hangulata. Az esemény meghívójában szerepelt, hogy örülnének, ha a rendezvényre minél többen népviseleti ruhát öltenének. Dávid Tímea hozzátette, hogy négy nemzetiség él a településükön, mind képviselték magukat nemzeti öltözékükkel.

A rendezvénnyel a hagyományok ápolása és az értékek őrzése a cél. A nemzetiségi napon a zenét a Paksi ­Roger Schilling Fúvószenekar szolgáltatta. A rendezést a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában