Völgységi Kosár

2022.08.22. 18:10

Fontos nekik a helyi érték

Első alkalommal rendezték meg a Völgységi kosár – helyi termelői piacot csütörtökön délután a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ mögötti rendezvénytéren.

Farkas Eszter

Hatalmas sikere volt az első Völgységi Kosárnak (Beküldött kép)

– A civil kezdeményezésű rendezvényre őstermelők és kistermelők érkeztek Bonyhádról és negyven kilométeres körzetéből – tájékoztatta lapunkat Bottyán Noémi, a piac egyik ötletgazdája és szervezője, majd hozzátette: A vásárlók előzetesen informálódhattak a közösségi média felületén a termelőkről, termékekről. Az eseményt a gyorsan fogyó portékák, kellemes beszélgetések, bontakozó kapcsolatok jellemezték. Mindet nagy fák árnyékában, rendezett környezetben, Bonyhád önkormányzatának támogatásával hívták életre. Olyan volt a hely, mint egy kis sziget a város közepén, ahol érték a minőség, a vegyszermentesség, a szívvel-lélekkel megtermelt élelmiszer, ahol értékes az emberi szó, ahol fontosak a kérdések és a visszajelzések.

A város önkormányzata is támogatja a helyi kezdeményezést (Beküldött kép)
 

A szervező elmondta, a helyi termelői piac lényege, hogy a pénz a térségben maradjon, azoknál a családoknál, termelőknél, akik szorgosan, kétkezi munkával teszik asztalra az egészséges és minőségi élelmiszereket. Ők hosszú távon gondolkodva, nem pedig bármi áron gyors hasznot remélve teszik a dolgukat. A szervezők tervei között szerepel havonta megrendezni a piacot kiszélesített kínálattal, illetve hosszútávon egy kosárközösséget létrehozni. Munkájuk egyelőre önkéntes, saját idejüket és energiájukat fektetik be e nemes cél megvalósításába. A szervezők: Molnár Zsuzsa, Kovács Vendel, Péter Anna, Kőhalmi Edina, Velledits Dorottya, Szabóné Bauer Adrienn, Jádi Adél és Fritschi-Bottyan Noémi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában