Zenészfelvonulás

2022.09.05. 07:00

Brass Vegas: a réz és az arany ötvözete

A réz és az arany ötvözeteként is leírható a tolnai Brass Vegas Fesztivál, amit immár ötödik alkalommal rendezett meg a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület.

Steinbach Zsolt

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Brass Vegas Fesztivált. (Fotó: M. D.)

Fotó: Denes Martonfai

Az esemény ugyanis az ország számos pontjáról – és külföldről – érkezett rezesbandák seregszemléje, a fellépőkre pedig talán a legtalálóbb jelző – a vidám, laza, fiatalos, de mindenképpen szimpatikus előadásmód okán – az „aranyos”. Nem utolsó sorban persze zenélni is nagyon tudnak a Brass Vegas fellépői, amit idén újból bizonyítottak. 

A 2022-es fesztivál első, pénteki napján a bulié volt a főszerep: utcazenekarok játszottak. A tolnai MAG-Ház udvarán fellépett a pécsi PTE Brass Band, a budapesti Schönherz Brass Band, a Győr környéki Well Brass, a dombóvári-tamási Smooth Criminals Brass Band és a szekszárdi-tolnai HuMen Brass Band. Utóbbi, zömmel tinédzserekből álló banda csinálta a legnagyobb show-t, mondhatni „bezsongatta” az estére már szép számú közönséget. 

Az őket követő „öregek”, a nagyrészt művésztanárok alkotta, a hazai élvonalat képviselő pécsi Band of Streets-nek (BOSS) új műsorával persze szintén sikerült elfeledtetnie a közönséggel egy kis időre az energiaválságot, inflációt, háborút, és hozzájárulni a csodálatos estéhez. 

A szombati program a hagyományos, látványos zenészfelvonulással indult, a Hősök terétől a kulturális központig. Ez a nap a nagyobb zenekaroké volt, a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar, a Szerbiából érkezett Szabadkai Fúvószenekar és – egy, a fesztiválon még nem hallott műfaj képviselőjeként – a szekszárdi Junior Stars Big Band adott remek koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában