Jelentkezés

2022.09.27. 15:00

Folytatódik a faültetés Dunaszentgyörgyön

Folytatódik az „Ültess fát, életfát” akció Dunaszentgyörgyön.

Ábrahám-Gazsó Rita

Illusztráció: Shutterstock

A település önkormányzata a Dunaszentgyörgyi Ezredéves Kert- és Borkultúra Kör szervezésében idén is meghirdeti akcióját. Néhány éve a településen is újjáélesztették azt a régi hagyományt, amely arról szól, hogy ha egy kisgyermek születik, annak örömére egy életfát ültet a család. A községben a kert- és borkultúra kör segíti az akciót évente azzal, hogy megszervezi az önkormányzat által biztosított fa ültetését, jelölését, ültetési időpontok vezetését azon családok számára, akik jelentkeznek a felhívásra.

Idén is várják tehát azon szülők jelentkezését, akiknek a gyermeke 2021. októbere és az idei év októbere között születtek, és vállalják, hogy az átvett fát elültetik, gondozzák, hogy együtt cseperedjen gyermekük és az életfája, majd később évente fotót küldenek a fejlődésükről. Az érdeklődők a jelentkezési lapot az önkormányzat honlapjáról tölthetik le, és november 1-ig kell beküldeniük az [email protected] email címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában