Hol tanuljanak?

2022.09.02. 10:20

Maradtak kérdőjelek az úszásoktatás körül

Maradtak kérdőjelek csütörtökön a Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottsága ülésén, mikor a testület többek között arról is alkotott véleményt, hogy ősztől hol tanuljanak úszni a szekszárdi gyerekek.

Szepesi László

Illusztráció: Shutterstock

Az elmúlt években ugyanis a Szekszárdi Strand és Családi Élményfürdő egyik medencéjét sátorral téliesítették erre a célra, idén viszont a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi uszodáját bérelnék ki, hogy a sportolók is ott tarthassák az edzéseiket, és ott tanuljanak úszni az általános iskolák diákjai. 

Szőke Gergő, a sportközpont ügyvezető igazgatója elmondta, tárgyalásaik során sikerült olyan megoldást találni, hogy mind a sportolók, mind az iskolák igényeit majdnem kielégíthetik. Ebben az is szerepelt többek között, hogy a versenyúszók Tolnán tartják edzéseiket, s így csupán egyetlen iskola heti egy úszásórájára kell még időt, helyet találni.

Szóba került az is, hogy ezzel a megoldással várhatóan havi 3 millió forintba kerülne az edzés, oktatás, míg a strandi sátoros megoldás 10 millióba került. Viszont a sportcsarnok tervezett 278 milliós költségvetéséből csak 240 milliót hagyott jóvá a város közgyűlése, így a bizottság tagjai azt vitatták, az egyetemi uszoda bérlésének adott-e az anyagi fedezete.

Végül azt a határozatot hozták: a témát tárgyalja meg a közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága is, és utána alkotnak véleményt az egyetemmel kötendő szerződésről. Azt viszont a sportközpont igazgatójának kell megkötni, s mert a határidő sürget, hisz' a strand bezárt, az edzéseket, az úszásoktatást meg kell kezdeni, a bizottság tagjai azt mondták, azért azt írja csak alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában