Szekszárdi Szüreti Napok

2022.09.15. 17:44

Fellobbant a szeretet lángja

Fellobant a szeretet lángja csütörtök délután a Szent István téren a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete szervezésében, és ezzel kezdetét vette a Szekszárdi Szüreti Napok négynapos programsorozata a megyeszékhelyen.

Brunner Mónika

A színpadon Berlinger Attila, Németh-Kovács Emese, a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesületének szakmai vezetője és Bálványossy Zoltán gyújtotta meg a szeretet lángját

Fotó: Makovics Kornél

A láng fellobbanása előtt Bálványossy Zoltán a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesület képviseletében köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, hogy a rendezvény lehetőséget ad számukra, hogy megmutassák tehetségüket Szekszárd és Tolna megye lakóinak.

Fellobbant a szeretet lángja (Fotó: Makovics Kornél)

Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy az egyesület hosszú évek óta a program összefogója és szervezője, fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően produkcióik, előadásaik lehetőséget adnak arra, hogy figyelmünket a mássággal és segítséggel élők, valamint a hátrányos helyzetű emberek életére irányítsuk. Hozzátette: a fellépők tanúbizonyságot adhatnak arról, hogy ők is egyenlő rangú tagjai a társadalmunknak.

Fellobbant a szeretet lángja

A színpadra várták a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény (TMISZI) Hétszínvilág és a Mechwart András Fogyatékosok Otthona lakóit, Gáti László zenészt és a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete Kulturális Csoportjának látássérült tagjait, a Nemadomfel együttest. A gyerekeket vakvezetőkutya-bemutatóval, fejlesztő ügyességi játékokkal és kézműves foglalkozásokkal várták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában