MCC

2022.09.09. 14:00

Okos, jó humorú gyerekekkel indul az új tanév

Új tanév indult az MCC megyei képzési központjában. Ráadásul nem is akárhogyan, a fiatalok nem szokványos módon játékos délutánon ismerkedtek egymással. A tehetséges diákokból álló csapat kiegészült, hiszen új tagok csatlakoztak a kollégiumhoz.

Szepesi László

Győri Zoltán irányításával csapatépítő játékokkal indult az új tanév a Mathias Corvinus Collegiumban

Fotó: Makovics Kornél

Új év indult Szekszárdon a Mathias Corvinus Collegium Tolna megyei képzési központjában. A megye tehetséges középiskolásaiból verbuválódott csapat bővült, új tagokkal kezdte meg a tanévet. Méghozzá szinte szokatlan módon, játékkal. Mert az összetartó és erős diákközösség alapja, s az MCC-ben jól bevált módszer az ilyen csapatépítés. Ezt most Győri Zoltánt, a Mit Játsszunk? vloggere irányította, ő segített, hogy a diákok megismerjék egymást, s egy jó csapatot alkossanak.

Sokan közülük most találkoztak először. Fehér Bernadeta, a középiskolás program régióvezetője elmondta, együttlétük célja a tehetséggondozás. Az MCC azokat a jó képességű diákokat segíti, akik az átlagosnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni, azért, hogy olyan tudásra tegyenek szert, amelyhez nem juthatnak hozzá a hagyományos közoktatásban. Ezek a diákok, anyagi helyzetüktől függetlenül, a lehető legszínvonalasabb készség- és közösségfejlesztő foglalkozásokon, idegennyelvi képzésben, tanulmányi kirándulásokon vesznek részt.

Délután Győri Zoltán, a játékok hivatott szakértője vezette program során repült az idő. Mint többen mondták, észre sem vették, hogy este lett. Ő, aki már sok hasonló délutánon vett részt, csodálatosnak és frissnek tartotta a csapatot. Értik a humort, mondta, okosak és fogékonyak az újdonságokra. A játékok révén először a résztvevők önmagukkal, majd egymással ismerkedtek, hiszen a játék egy közvetítő ahhoz, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek egymáshoz. Most az volt a cél, hogy közösen hozzanak létre egy eredményt, amely maga volt a csapat, amely a délután során szépen kialakult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában