Évforduló

2022.09.03. 07:00

TEIT: az autentikus és hiteles forrás

Alapításának harmincadik évfordulóját ünnepelte Pakson tartott TEIT Napjával a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás.

Munkatársunktól

A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Radioaktív Hulladékkezelő Kft. vezetői a TEIT Napon: Gáncs István alelnök (TEIT) balra, dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.), dr. Filvig Géza elnök (TEIT), Kereki Ferenc ügyvezető igazgató (RHK Kft.), Pekárik Géza vezérigazgató (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.). Korrekt a munkakapcsolat, közös az érdek: közvetlen forrásból származó hiteles tájékoztatással kivívni és megtartani a lakosság bizalmát (Fotó: MW)

Hagyományos programja a TEIT-nek a településről településre vándorló TEIT Nap. Az idei programnak Paks volt a házigazdája, és különös apropója pedig az, hogy idén harminc­éves a társulás. Az, hogy egy tizenhat önkormányzatot magába foglaló, hatvanezer embert képviselő szervezet harminc éven át fennmaradt, igazolja létjogosultságát, az általa végzett munka színvonalát, fogalmazták meg a társulás vezetői, s a tagtelepülések polgármesterei. 
Dr. Filvig Géza elnök azt mondta, kiemelt felelősséget jelent számára az, hogy 2019-ben átvette az elnöki tisztet.

– Amikor elődeink 1992-ben elhatározták, hogy a Paksi Atomerőmű 12 km-es körzetében egy társulást alapítanak, jó döntést hoztak, és olyan alapokat helyeztek le, amelyek máig meghatározzák a munkánkat. A 30 éves jubileum az elvégzett munka minőségét is igazolja – fogalmazott. Mint rámutatott, felgyorsultak az események, nőtt az emberek híréhsége, de szaporodtak a lehetőségek is, ahonnan tájékozódni lehet. Egyre inkább fennáll a veszélye annak, hogy téves információkhoz jutnak. – Ebben van a mi szerepünk! Éppen ezért fontos, hogy hiteles információt adjunk, el tudjuk oszlatni a tévhiteket. Mint mondta, várakozással tekintenek a Paks II. beruházásra, illetve a Kalocsa–Paks Duna-híd átadására. – Gondolkodásban, közös munkában már szoros a kapcsolat, rövidesen a fizikai távolság is csökken – húzta alá. 

A TEIT alelnöke, Gáncs István a Paks II. beruházás kapcsán azt mondta, örömmel tapasztalják, hogy felgyorsultak az események. Véleménye szerint az atomerőmű bővítése a TEIT számára is sok feladatot ad. – Akkor váltunk felnőtté, amikor az üzemzavar történt az atomerőműben. Nagyon gyorsan, nagyon jól reagált a társulás, haladéktalanul tudtuk a lakosságot tájékoztatni. Célunk továbbra is, hogy a nukleáris létesítmények minden apró rezdülését figyelemmel kísérve informáljuk a lakosságot – húzta alá. Hozzátette, az elmúlt harminc évben sokat fejlődött a TEIT kommunikációs tevékenysége, de jelentős nemzetközi kitekintésük is van.

Az elmúlt harminc év igazolta a Társulás létjogosultságát

A házigazda Paks polgármestere, Szabó Péter az autentikus és hiteles tájékoztatáson túl komoly eredménynek tartja, hogy sikerült a társulásnak elérnie a nukleáris létesítmények körzetében fekvő települések pluszforrásokhoz juttatását, amelyekből fejlesztéseket, beruházásokat tudnak finanszírozni. – Ez nem számít különlegesnek nemzetközi szinten, bevett szokás, hogy az erőmű közelében élők élvezik annak támogatását – hangsúlyozta. 
A TEIT Napon a Paksi Atomerőmű és az RHK Kft. kommunikációs vezetői tartottak előadást a Csengey Dénes Kulturális Központban, ezzel párhuzamosan a rendezvénysátorban szórakoztató programokat rendeztek, illetve a gyerekek számára vetélkedőt.

A nap végén dr. Filvig Géza elnök és Honti Gabriella, az RHK Kft. kommunikációs vezetője kihirdette az RHK Kft. plakátkészítő versenyének eredményét. Alsó tagozatos korosztályban Hosnyászki-Törjék Zsombor, Orsós Roland, Biczó Adél, a felső tagozatosok között Hajnes Rebeka, Kalányos Amanda Noémi, Fenyvesi Enikő Emma végzett az első helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában