Lakossági fórum

2022.10.06. 15:30

A Fáy Lakótelep fejlesztéséről tájékoztatták a lakosokat

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) programhoz kapcsolódóan a Fáy Lakótelepet érintő fejlesztési koncepcióról tartott lakossági fórumot szerdán délután a Széchenyi István Általános Iskola aulájában Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere, Kovács Ferenc és Köllő Roland, a terület önkormányzati képviselői, valamint Bognárné Tóth Réka tájépítész és Mayerné Gyenes Alíz építész-tervező, rehabilitációs szakmérnök.

Vizin Balázs

Filóné Ferencz Ibolya polgármester tájékoztatta az érdeklődőket (Fotó: V. B.)

Filóné Ferencz Ibolya elmondta, a fórum elsődleges célja az információátadás volt: a lakosság megismertetése azokkal a tervekkel, amelyeken az önkormányzat – és a felkért szakértők – már jó ideje dolgoznak. A település polgármestere hozzátette, az úgynevezett „Élhető Zöld Város” projektben valósulna meg mindaz, amelyről a fórumon is beszámoltak. 

Három fő alkotóeleme van a koncepciónak. Egyrészt megvalósulna egy tájrendezés, amelyre nagy szükség van, hiszen a több mint 40 évvel ezelőtt épült lakótelep növényzetére már ráfér a frissítés. Mindez oly' módon történne, hogy a jelenlegi zöld környezet, jelleg megmaradna. A parkrendezés mellett a járdák, a szemétgyűjtők és az utcai bútorok fejlesztését, egységesítését is célul tűzte ki az önkormányzat, hogy e tekintetben is szép és otthonos környezet fogadja az ottani városrészben élőket. 

– A Széchenyi István Általános Iskola előtti területre többfunkciós, és több korosztály számára élményt jelentő játszóteret, pihenőparkot álmodtunk meg, olyan színvonalút, ami nemrégiben a városközpontban készült. A Mátyás király utca sarkánál pedig egy kutyafuttató kialakításával segítenénk az állattartóknak, hogy megfelelő környezetet biztosítsunk kedvenceiknek – emelte ki Filóné Ferencz Ibolya. Majd megjegyezte, már a tervezés és a projekt ezen szakaszában szerették volna bevonni a lakosságot – különösen a területen élőket –, hogy ötleteikkel, meglátásaikkal segítsék a projekt előrehaladtát, adott esetben pedig formálják is azt. A jelenlévők örömmel fogadták a hírt, és támogatólag álltak a komplex beruházáshoz, amely a rendelkezésre álló pályázati forrás esetén gyakorlatilag azonnal elkezdődhetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában