Lengyel

2022.10.17. 17:50

Büszkék a folyamatosan fejlődő óvodájukra

Tovább gyarapodott a völgységi község a hétfőn átadott beruházással.

Vizin Balázs

Laufer Imre műszaki ellenőr, Braun János László és Potápi Árpád János

Fotó: Makovics Kornél

A Teveli Szivárvány Óvodák lengyeli tagintézményének megújult tálalókonyhájának avatására került sor, amelyen Braun János László köszöntötte a jelenlévőket – a gyerekek kedves kis műsorát követően. A település polgármestere kiemelte, nagy jelentősége van a Magyar Falu Programból (MFP) finanszírozott, közel hétmillió forintos fejlesztésnek, hiszen ezáltal korszerűbb és szebb lett a tálalókonyha. 

Ez már a harmadik beruházás volt – folytatta –, amely az óvodát érintette, hiszen korábban megvalósult a játszóudvar fejlesztése, valamint az intézmény energetikai korszerűsítése. – Azért is tartjuk szívügyünknek az óvoda folyamatos fejlesztését, mert a település megtartó ereje nagyban függ a családoknak kínált lehetőségektől. Az óvónők kiváló munkája mellett ma már az épület is olyan színvonalat képvisel, amelyre büszke lehet a település – hangsúlyozta a polgármester.

Ugyancsak a köszönet hangján szólt a jelenlévőkhöz Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője gratulált a település és az óvoda vezetésének az elkészült beruházáshoz. – Örömömre szolgál, hogy az elmúlt időszakban több mint 366 millió forint pályázati forrás érkezett Lengyelre, amely szemmel látható fejlődést, gyarapodást hozott a községnek – mondta, majd hozzátette: a kormány által elindított MFP országos kitekintésben is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. – Az első pályázatok 2019 elején történt meghirdetése óta 30 ezer nyertes projektet hirdettünk ki országszerte 3000 kistelepülésen, azok összértéke pedig meghaladja a 300 milliárd forintot – összegezte az államtitkár.

Aki arra is kitért, hogy ezen belül több mint hatszáz óvoda épület és mintegy száz tornaszoba újult meg, továbbá ezres nagyságrendben kaptak forrást a települések a játszóudvarok fejlesztésére. Az ünnepség zárásaként megtekintették a jelenlévők a megújult lengyeli intézményt, a helyiek mellett a környező települések polgármesterei is elismerően szóltak a látottakról. Az ovisokról már nem is beszélve, akik nagyon büszkék voltak arra, hogy tovább szépült és épült a környezetük.

Hétfőn két óvodai intézményben is sikeres beruházásokat ünnepeltek, a szekszárdi Wunderland óvodában megszépült, korszerűbb lett két játszóudvar, és modernizálták a fűtési rendszert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában