Emlékezés

2022.10.08. 15:40

A gyulaji horrorbaleset egyetlen túlélője megszerezte a jogsit

A gyulaji, múlt évi horror-autóbaleset egyetlen túlélője felépült és busszal jár dolgozni, mondta lapunknak Selmeci László, Gyulaj polgármestere. A településen egy évvel a baleset után, szeptember végén újra megemlékezést tartottak, gyertyákat gyújtottak az elhunytak emlékéért.

Brunner Mónika

Csodával határos módon egy túlélője lett a balesetnek

Fotó: Mártonfai Dénes

A horrorbaleset 2021-ben történt: a rendőrségi jelentések szerint a 65-ös számú főút Somogy megyei szakaszán, Som és a daránypusztai elágazás közötti útszakaszon egy személyautó és egy teherautó ütközött össze. A gépkocsiban öt tizenhét és huszonhét év közötti fiatal utazott. Hárman közülük a helyszínen szörnyethaltak. A másik két fiatalembert életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, egyikük ott hunyt el. 

Selmeci László polgármester lapunknak elmondta, hogy a településen a mai napig nem tudják feldolgozni azt, ami történt. – A tragédia után egy évvel ismét megemlékezést tartottunk, amelyen ott voltak az áldozatok családjai, szerettei, barátai. Az elhunytakat Gyulajon temették el, mindegyiküknek síremléke van. Az egyetlen túlélő felépült, jól van, busszal jár dolgozni a környező településekre – tette hozzá. 

Gyulajon kilencszázhatvanan laknak, mindenki ismer mindenkit, az itt élők együtt próbálják segíteni egymást lelkileg. Talán meg kell érteni, ami történt, talán fel kell fogni, hogy ez egyáltalán megtörténhetett, ám valószínűleg elfogadni sosem lehet az értelmetlen haláleseteket. 

Információink szerint az egyetlen túlélő, István felépült, jól van, most decemberben lesz huszonhárom éves. Az elmúlt időszak nehéz volt a számára, és még mindig az. A sofőr, akivel balesetezett, az unokatestvére volt, ő a kórházban hunyt el. 

István a baleset után visszament dolgozni korábbi munkahelyére, egy gyárba, ahol karbantartó. A munkahelyére busz viszi és hozza. Az idén azonban megszerezte az autóvezetői jogosítványát. A baleset előtt már elkezdte a tanfolyamot, és most tavasszal folytatta a tanulást, amikor jobban lett. Már vezet is autót. 

A gyász megmaradt a településen 

Aznap csúszós volt az út, az autó sem volt a legjobb. Ezért történhetett a baleset. Egy éve írtuk meg, hogy a falut sokkolta a tragédia. A megkérdezett helybeliek közül mindenki jól ismerte az életüket vesztett fiatalokat. – Iszonyatos volt – írta le saját, de vélhetően mások lelkiállapotát is egy hölgy, válaszolva arra kérdésre, hogy miképp élte meg a halálos baleset hírének vételét. – Össze van törve mindenki – tette hozzá. – Amikor meghallottam, mi történt, megdöbbentem, és először nem akartam elhinni – közölte egy férfi. – Együtt nőttünk fel, és már nincsenek köztünk.

A baleset maga volt a tragédia Gyulajon, és nem csak e szörnyűség miatt. Az egyik, önkormányzatnak dolgozó fiatalasszony a baleset napján ugyanis tüdőembóliát kapott, és pillanatok alatt elhunyt. Ő négy gyermeket hagyott hátra. Rá is emlékeznek Gyulajon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában