Védelmi Bizottság

2022.10.30. 15:00

A héten ülésezett a Tolna Megyei Védelmi Bizottság

Október 26-án a Szekszárdi Vármegyeháza dísztermében tartotta őszi ülését a Tolna Megyei Védelmi Bizottság – olvasható a kormányhivatal honlapján.

TEOL

A héten ülésezett a Tolna Megyei Védelmi Bizottság (Forrás: kormanyhivatal.hu)

Dr. Horváth Kálmán főispán, a Bizottság elnöke köszöntőjét követően tíz napirendi pontot tárgyaltak az ülésen. Szó esett a Megyei Védelmi Bizottság 2023. évi feladat- és pénzügyi tervéről, a Bizottság két ülés között végzett munkájáról, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról.

A védelmi és biztonsági tevékenységek átfogó reformjával összefüggő, 2022. november 1-jén hatályba lépő jogszabályok honvédelmi igazgatást érintő változásairól tájékoztatott Csontos Balázs alezredes a Megyei Védelmi Bizottság Honvédelmi elnökhelyettese.  A téli időjárási események kezelésére történő felkészülés helyzetéről valamint a szabadtéri tüzek alakulásáról és a szabadtéri tűzgyújtás, valamint az avar és növényi hulladék égetés hatósági szabályozásáról tartott szóbeli tájékoztatót dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes a bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese.

Beke Zsolt a Középdunántúli Vízügyi Igazgatóság Szekszárdi Szakaszmérnökség vezetője a tájékoztatta a bizottság tagjait a Sió-csatorna környezetéről, Tolna megyei szakaszt érintő fejlesztések aktuális helyzetéről. Végezetül dr. Jakab Zsigmond a Tolna Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője az afrikai sertéspestis, madárinfluenza, és veszettség megyét érintő hatásairól tartott szóbeli tájékoztatót.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában