Adomány

2022.10.21. 20:42

Csúcstechnika került a speciális gyermekotthonba

Ütős, gamer monitorokat kaptak a Bezerédj-kastélyterápia Alapítvány – Szedresi speciális gyermekotthon lakói. Az adományokat az 1967-ben alapított AOC vállalat, egy globális vezető monitor és informatikai kiegészítő gyártó adományozta az otthon lakóinak.

Farkas Eszter

Hatalmas volt az öröm a speciális gyermekotthonban (Beküldött kép)

Az AOC almárkája, az AGON by AOC a világ egyik legerősebb nagy teljesítményű gaming monitor-portfólióját és három kategóriába csoportosított gaming kiegészítők teljes ökoszisztémáját kínálja, mely az esport rajongókat és a profi esport játékosokat célozza. A gamer monitorok darabja több mint kétszáz euróba kerül, ezekből közel egy tucatot kaptak az otthonban élő gyerekek. A Bezerédj-kastélyterápia Alapítványt 2001-ben jegyezte be a Baranya Megyei Bíróság, a gyermekotthon 2005-ben kezdte meg működését.

– Az épület, mire a mai állapotát elnyerte, hosszú felújításon ment keresztül. Itt otthont nyújtó ellátást biztosítunk a gyámhivatal által meghatározott gondozási terv alapján. Huszonnégy tartós vagy átmeneti nevelésbe vett tizenkét és tizennyolc év közötti, pszichoaktív szerekkel és vagy magatartászavarral küzdő fiatalnak nyújt ellátást, amely igazodik a gyerekek életkorához, állapotához és a képességének megfelelő oktatáshoz a belső iskolában, mondta el dr. Káldi Balázs, az otthon vezetője. Az otthon vezetője kiemelte, az ellátási időszak maximum két év lehet. A gyermekotthon Szedres-Hídja pusztán található csendes, vidéki környezetben, Szekszárdtól csupán tíz kilométerre.

A kastélyhoz közel egy hektár terület tartozik, amely kiváló lehetőséget nyújt a szabadidős programokra és a munkaterápiára egyaránt. – A szenvedélybetegség kezelése komplex rehabilitációs módszerrel történik. A cél a társadalomba való reintegráció elősegítése. A terápiás munka során a racionális ismeretek megszerzése mellett szerepe van a spirituális értékek megismerésének, amelyeknek az egyén értékeivé kell válniuk. A célok eléréséhez képzett munkatársak a saját példamutatásukkal, családias légkört biztosítva járulnak hozzá – magyarázta dr. Káldi Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában