Testületi ülés

2022.10.05. 17:10

Év végéig nem zár be a bátaszéki művház

Szeptember végén tartotta legutóbbi testületi ülését a bátaszéki képviselő-testület. Az egyik lényeges döntés – amelyet sokan vártak – az volt, hogy a Petőfi Sándor Művelődési Házban ugyanúgy zajlik tovább az élet december 31-ig, mint ahogyan eddig, számolt be az eseményről a bataszek.hu.

Mauthner Ilona

Dr. Bozsolik Róbert polgármester a napirendek tárgyalása előtt tájékoztatta a megjelenteket a két testületi ülés között lezajlott egyeztetésekkel, találkozókkal, a város életét befolyásoló történésekkel kapcsolatban. Többek között szó esett a bátaszéki víziközművagyon átadásáról, az önkormányzat és a televíziós szolgáltató közötti egyeztetésről, Kürtösi Krisztián atya búcsúztatásáról.

Döntött a testület a városi könyvtár szervezeti és működési szabályzatának módosításáról és a Bátaszéki Sport Egyesület tartozáselengedési kérelméről. A városvezetés tájékoztatót fogadott el az önkormányzat idei évi költségvetésének első féléves teljesüléséről. Döntés született a szociális előirányzatok módosításáról, és módosult a helyi önkormányzati képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjairól és egyéb juttatásairól szóló önkormányzati rendelet.

Véleményezték az általános iskolai felvételi körzetek megállapítását, és jóváhagyták a természetbeni szociális juttatásokhoz szükséges kötelezettségvállalásokat. Tárgyaltak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel kötendő kártalanítási megállapodásról, és a helyi építési szabályzatról szóló önkormányzati rendelet módosítása iránti eljárás megindításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában