Jubileum

2022.10.28. 12:07

Fennállásának hét évtizedét ünnepli az MLG

Idén ünnepli fennállásának hetvenedik évfordulóját a Magyar László Gimnázium (MLG), ennek alkalmából nagyszabású, jubileumi hetet tartanak november 7–12. között. Ennek során november 8-án 17 órakor nyitják meg az iskolatörténeti kiállítást és mutatják be az évkönyvet a tornateremben.

Fotó: wikimapia.org

A diákok részére Magyar László-versenyt hirdetnek, majd november 11-én 9 órától ünnepi megemlékezést tartanak a várudvaron a Magyar László-szobornál, s ekkor nyitják meg a Magyar László- és Afrika-múzeumi kiállítóhelyet. Az esemény csúcspontja november 12-én lesz, 10 órától nosztalgia-sportversenyeket rendeznek a tornacsarnokban, s jó idő esetén a szabadtéri pályán. Az ebédlőben táncház lesz, az épületben iskola- és fotótörténeti, művészeti kiállítások várják a jelenlegi és sz öregdiákokat, érdeklődőket. Megtekinthetők a családfapályázat alkotásai, az MLG pedagógusainak tablói, s jókat lehet nevetni az aranyköpések falánál. 

Délelőtt 11-kor mutatják be az iskola évkönyvét, 15-től pedig a művelődési központban lesz ünnepi műsor. A gimnáziumban egész nap lehetőség lesz osztálytalálkozókra, filmek, fotók megtekintésére, saját tablók megkeresésére. Az aranyköpések falát saját emlékekkel lehet bővíteni, és az utókor számára üzenetek is hagyhatóak. 

Az eseményre olyan családfapályázatokat is várnak, amelyen a jelentkezők megjelenítik az MLG-s rokonokat, az iskola falai között kezdődött, később házassággal végződő kapcsolatokat. A szabadon választott technikával elkészített munkákat A4-es, vagy annál nagyobb méretben, plakát formájában november 7-ig az intézményben lehet leadni. A kiállításra várják az írott és fényképes, tárgyi emlékeket is. Továbbá mindazon csapatok jelentkezését, amelyek kézilabda-, asztalitenisz- és kispályás focimeccseken vennének részt. Az emlékeket és a sporteseményekre a jelentkezéseket szintén november 7-ig várják. Telefonon a 75/541-269-es számon vagy a magyarlaszlogimi1@ gmail.com e-mail-címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában