Internetes licit

2022.10.10. 12:00

Idén is lesz jótékonysági árverés

A tavalyi és tavalyelőtti sikeres akcióhoz hasonlóan idén is rendeznek jótékonysági online árverést Tolnán, a Tedd szebbé a karácsonyt! program keretében.

S. Zs.

Néhány tétel a felajánlott értékek közül (A szerző felvétele)

A Tolnai Családsegítő Központ (CSSK) szervezésében, további nyolc helyi civil szervezet, illetve intézmény összefogásával zajló akció során a vállalkozások, magánszemélyek által felajánlott értékekre lehet licitálni az interneten. Az így összegyűlő pénzből hátrányos helyzetű gyerekeket, családokat, időseket fognak megajándékozni.

Ez a fajta jótékonysági akció nagyon sikeres volt az elmúlt két évben, amikor a Covid-járvány nehezítette az emberek életét. Mindkét évben rengeteg felajánlás érkezett magánszemélyektől, vállalkozásoktól, hazai hírességektől, az árverés során pedig mindkét évben több mint egymillió forint gyűlt össze.

A felajánlásokra, adományokra idén, az egekbe szökő megélhetési költségek miatt talán az eddigieknél is nagyobb szükség van. Szeptember végéig lehetett megtenni a felajánlásokat. Mint azt Székelyi Anikó, a CSSK vezetője elmondta: idén 218 olyan „tétel” érkezett, amelyekre majd licitálni lehet. A legtöbb adományozó jellemzően tolnai és környékbeli vállalkozások, magánszemélyek közül került ki, de tett felajánlást a tolnai kötődésű énekes, Lajtai Kati és Mohamed Fatima, a Fekete Vonat énekesnője is.

Kétszáznál is több tételre lehet majd licitálni novemberben (A szerző fotója)

Az internetes árverésre idén november 9-től november 16-ig kerül sor. Licitálni az erre a célra létrehozott, Jótékonysági árverés 2022 elnevezésű Facebook csoportban lehet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában