Fejlesztések

2022.10.28. 18:10

Közös összefogással szépül a dombóvári idősek otthona

A Máltai Szeretetszolgálat dombóvári intézményében apró, de annál fontosabb lépésekkel fejlesztik az otthont. Nemrég fejeződtek be az idei évre tervezett fejlesztések, beruházások, amelyek sokszor kevésbé látványosak, de annál fontosabbak – derült ki a fenntartó Máltai Szeretetszolgálat közleményéből.

TEOL

Közös összefogással szépül a dombóvári Gondviselés Háza Aranysziget Idősek Otthon. (Beküldött kép)

Összefogással jobbá tenni az idősek életét – ez is lehetne a mottója a Máltai Szeretetszolgálat dombóvári Gondviselés Háza Aranysziget Idősek Otthonának. Elhivatottsággal folyamatosan dolgoznak azon, hogy ne csak ellássák a lakókat, hanem tartalmasabb és minél színvonalasabb életet élhessenek. Ha kell, akkor felújításokkal igyekeznek ezt elérni.

Egy idősotthon működtetésének alapfeltétele, hogy minél korszerűbbek, kedvezőbbek legyenek a tárgyi és infrastrukturális körülmények, hogy a lakók ellátása minél gördülékenyebb lehessen. Az ellátás biztonság érdekében a konyha gépesítése (mosogatógép és tejeshűtő beszerzése) mellett egy korszerű gyógyszerelő szekrény szolgálja a biztonságos ellátást. Az idei évet jellemző hőség az időseket különösen érzékenyen érintette, ezért több helyiségben (étkezők, mosoda, kezelőszobák) klímakészülékekkel igyekezett az intézmény ezt kezelni.

Hasonló okokból történt az emeleti részlegen tetőablakcsere is. Nagyban javítja a komfortérzetet az épületben zajlott festés-mázolás, illetve egy teakonyha és egy tárgyaló kialakítása. Az épület alatt törökkori pince található, amely hosszú évek óta kihasználatlanul állt. Az elektromos hálózat teljes korszerűsítésére és cseréjére ezúttal sor kerülhetett. Ebben a Máltai Szeretetszolgálat Esterházy Miklós Technikum villanyszerelő tanulói voltak az intézmény segítségére, akik szakmai gyakorlatuk keretében segítettek az intézménynek.

Az ellátás minőségének javítása érdekében a konyha gépesítése is megtörtént (Beküldött kép)

- Régóta jó kapcsolat van a két intézmény között, ahol tudjuk, támogatjuk egymást – mondta Horváthné Gyánó Bernadett, az idősotthon vezetője. - Nagyon sok segítséget kapunk az ott tanuló diákok munkája révén, ami nem kis költségmegtakarítást jelent számunkra. Az együttműködésünk keretében mi pedig szakmai gyakorlatra fogadjuk az ott tanuló diákokat, elsősorban a szociális gondozó és ápolói területen, illetve szakácsokat is.

A Máltai Szeretetszolgálat keretei közt működik Dombóváron a Gondviselés Háza Platán Idősek Otthona is. Az épület energetikai korszerűsítése érdekében nemsokára elindulnak a szükséges beruházások, amelyek egy rentábilis, ugyanakkor jobb életkörülményeket biztosító idősek otthonát eredményeznek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában