Időközi választás

2022.10.30. 13:02

Minél rosszabb Szekszárdnak, annál jobb az ÉSZ-nek

Úgy tűnik, Bomba Gábor nem bízik jelöltjük választási győzelmében. Novemberben időközi választást tartanak Szekszárd 4-es számú választókerületben. A tét az Éljen Szekszárd frakció számára nem kisebb, mint hogy visszaszerezzék a közgyűlési többségüket – írja Facebookon a "Szekszárd - több mint jó bor" közösségi portál.

TEOL

Úgy tűnik, Bomba Gábor nem bízik jelöltjük választási győzelmében. (Fotó: Szekszárd - több mint jó bor/Facebook)

 A közelmúltban Ács Rezső polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy az energiaválság miatt felállítandó bizottság tárgyában kiírt közgyűlési napirendi pontot visszavonta. Az indoklás így szólt:

„Néhány perccel az ülés előtt az Éljen Szekszárd frakcióvezetője olyan módosító javaslattal élt, ami minden lehetséges gazdasági hatáskört ebbe a testületbe összpontosított volna, szinte kiüresítve a többi szakbizottságot. Az ideiglenes bizottságban „természetesen” ÉSZ-es többséggel. Lefordítva: újra kézi irányítással osztották volna a pénzt a haveroknak, a pécsi és szegedi ügyvédi irodáknak átvilágítás címén. A város persze rövid úton tönkre menne, de sebaj, azt a kormány nyakába lehet varrni! Tudjuk már régóta: minél rosszabb Szekszárdnak, annál jobb az ÉSZ-nek!”

Ez a türelmetlennek tűnő ellenzéki akció arra utalhat, hogy Bomba valójában nem bízik jelöltje győzelmében, ezért próbálta meg a frakcióvezető még a novemberi időközi választás előtt bebiztosítani az ideiglenes bizottság „fedőnéven” létrejövő testület hatásköreit. Ez a kísérlet a napirendi pont levételével meghiúsult, emiatt pedig újból össztűz alá vonták a polgármestert és a városvezetést.

Bomba Gábor így értelmezte a kialakult helyzetet Facebook posztjában:
„ A polgármester saját javaslatot nem készített, a közgyűlésben lévő képviselők javaslataira sem volt kíváncsi. Egyetlen alkalommal sem tárgyalhatott erről a közgyűlés.”

A polgármester elmondta – Természetesen ez az állítás nem igaz. Az energiaválság kezelését orvosló megoldásokat napi szinten egyeztette, egyezteti a hivatal szakembereivel, az érintett szervezetekkel és az ideiglenes munkacsoport javaslatait is beépítette az erről szóló előterjesztés dokumentumaiba. Hozzátette, hogy az erről szóló napirendi pont levételét részletesen is indokolta a napokban, de nem meglepő számára, hogy Bomba Gábor úgy tesz, mintha nem értené a dolgok miértjét.

Ács Rezső annak értelmezését az olvasókra bízza, hogy mennyire demokratikus aktus az ÉSZ frakcióvezetője részéről egy olyan, a közgyűlés valamennyi hatáskörét magáénak tudó bizottságot létrehozni, melynek ülésein a polgármester és az alpolgármester is csak tanácskozási joggal lehet jelen, szavazati jog nélkül.

Ács Rezső sajnálatát fejezte ki, amiért a kampány hevében újra Bomba Gábor állításait kell cáfolni, melyben most egy fejléc nélküli levélre hivatkozva hergeli a szekszárdiakat. A választás előtti utolsó időszakban az Éljen Szekszárd várhatóan tovább próbálja rombolni a közhangulatot, ők így kampányolnak.

A polgármester természetesen a város ügyeivel kíván foglalkozni, ahogy eddig is tette. Kérésére Gyurkovics János alpolgármester és dr. Gábor Ferenc jegyző személyesen egyeztetett Budapesten Balla György miniszteri biztossal, folyamatos a kapcsolat Magyarország Kormányával, ugyanakkor a legfontosabb, hogy a megtakarítási intézkedések a város lakosságát a lehető legkisebb mértékben terheljék.

Bomba Gábor megtehetné, de nem segíti a munkát. Tudjuk, minél rosszabb Szekszárdnak, annál jobb az ÉSZ-nek. Végül megjegyezte – „Sajnos van, ami állandó: Bomba Gábor és az Éljen Szekszárd hazudik.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában