Állatok Világnapja

2022.10.16. 18:10

Tolnai ovisok gyűjtöttek a menhelynek

A szekszárdi menhely kutyusainak gyűjtöttek a tolnai Pitypang Óvodában.

T.N.

A tolnai Pitypang Óvoda

Forrás: Facebook

Mint arról Fiáth Szilvia, a szekszárdi kutyamenhely vezetője beszámolt, ismét megható pillanatokat élhettek át a hétvégén. Hálásak a sok adományért a lelkes gyermekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak. Immár sokadik alkalommal kaptak a védenceik adományt az ovisoktól, és a segítség mellett azért is örülnek az ilyen projekteknek, mert az állatvédelmi nevelést már egészen fiatal korban kell elkezdeni.

A gyerekek még nagyon fogékonyak, rajtuk keresztül pedig a szüleik is belecseppennek a szemléletformálásba. A tolnai Pitypang Óvoda magas szintű környezet- , természet- és állatvédelmi szemléletformálása elismeréseként elnyerte a Zöld Óvoda címet. Az ovi Maci, Nyuszi és Süni csoportjai Fehérvári Józsefné óvónő szervezésében az Állatok Világnapjához kapcsolódóan szerveztek gyűjtést a Szekszárdi Kutyamenhely védenceinek.

A kis ovisok, szüleik és az óvónők több héten át gyűjtötték az adományokat a kutyusoknak, akik kaptak kutyatápot, kutyaszalámit, konzerveket, szőnyegeket, plédeket és játékokat. A gyerekek óriási lelkesedéssel pakolták be az adományokat a menhely autójába, amely megtelt az ajándékokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában