Beruházás

2022.11.10. 09:30

Befejeződött a tolnai bölcsőde kivitelezése

Elkészültek a tolnai városi bölcsőde kivitelezési munkái – jelentette be Appelshoffer Ágnes polgármester a legutóbbi tolnai testületi ülésen.

Steinbach Zsolt

Képünk illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A képviselők két döntést is hoztak a jövő év elején induló intézménnyel kapcsolatban. Határoztak arról, hogy meghívásos eljárás során választják ki a szükséges bölcsődei eszközök beszerzőjét. A beszerzés becsült értéke mintegy nettó 14 millió forint. Emellett pályázatot írnak ki az intézmény vezetésére, jövő év februártól 2028. január 31-ig terjedő határozott időre. A pályázatot december 2-ig lehet beadni.

Mint azt megírtuk, Tolnán az 1990-es évek eleje óta nem működött bölcsőde. Jelenleg – két civil szervezet által működtetett – családi bölcsődék biztosítják a még nem óvodáskorú gyermekek napközbeni ellátását.

Az önkormányzat 2019-ben mintegy 457 millió forint pályázati forrást nyert el a városi bölcsőde felépítésére. A kétcsoportos, 24 férőhelyes intézmény a tolnai Bartók Béla utcában, a Pitypang óvoda szomszédjában épült meg. A kivitelező a sióagárdi HGT Invest Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában