Vízi élővilág tematika

2022.11.28. 12:43

Befogadó játszóteret adtak át Szekszárdon

A szekszárdi lakosokkal közösen alkotta meg a Szerencsejáték Zrt. a legújabb befogadó játszótér tematikáját, amely tíz játékelemmel várja az ép és fogyatékossággal élő gyermekeket a Wesselényi utcában.

TEOL

Szekszárdon, a Wesselényi utcában adtak át új, befogadó játszóteret (Fotó: Mártonfai D.)

Fotó: Denes Martonfai

A nemzeti lottótársaság „A játék összeköt!” játszótérépítési programjának részeként Szekszárdon nyitja meg kapuit a 19. olyan inkluzív tér, ahol a fogyatékossággal élő és ép gyermekek a közösen játszhatnak, ismerhetik meg egymást és válhatnak nyitott, elfogadó felnőttekké.

A szekszárdi Wesselényi utca 9. előtti játszótér olyan különleges és akadálymentes játékelemekkel várja a gyermekeket, mint például a rámpával kialakított kombinált torony, vagy az emelt tálcával ellátott homokozó, ahol a kerekesszékes gyermekek is tudnak játszani, az edukációs paneleken pedig olyan szórakoztató feladványok kaptak helyet, amelyek a társas interakciók létrejöttét segítik elő.

Tóth Zoltán tapasztalati szakértő (Fotó: Szerencsejáték Zrt.)

– Azt gondolom, hogy ez a játszótér egyszerre valamennyi területen szolgálja a legkisebbeket, hiszen játék közben észrevétlenül bővítik ismereteiket a természet csodáiról és az sem jelent akadályt, ha egy-egy kis barát esetleg nem ugyanúgy képes minden mozdulatra – mondta Gyurkovics János. Szekszárd alpolgármestere hozzátette: – Gyermekkorban az ember őszinte és elfogadó. Nekünk az a feladatunk, hogy valamennyi lehetőségünket kihasználva próbáljunk egyenlőségjelet tenni minden ember közé.

Gyurkovics János alpolgármester mond beszédet a szekszárdi befogadó játszótér átadóján (Fotó: Szerencsejáték Zrt.)

– Ahogyan a program mottója is hirdeti „Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!” – hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia. A Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója hozzátette: – Közel 20 éve tűztük ki zászlónkra a fogyatékossággal élők beilleszkedésének elősegítését, különös tekintettel a gyermekekre. Az öt éve indított befogadó játszótér-építési programunkban mára már 20 ezer ép és fogyatékos gyermek számára nyújtunk lehetőséget a közös játékra a helyi közösségekben országszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában