Szavazás

2022.11.13. 20:37

Szollár Zoltán nyerte az időközi választást Szekszárdon

Szollár Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok több mint 58 százalékát begyűjtve nyerte meg a 4. számú egyéni választókerület időközi képviselő választását Szekszárdon.

TEOL

Szollár Zoltán (középen elöl) fölényesen nyerte az időközi választást Szekszárdon (Fotó: FB)

Fotó: Ruip Gergo

Mint arról a nap folyamán már beszámoltunk, három képviselőjelölt szállt harcba a megyeszékhelyen a 4. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselői tisztéért. A vasárnap öt szavazókörben zajló választáson 2745 szavazó szerepelt a névjegyzékekben. A különleges esemény nélkül lezajlott voksolás 19 órakor zárult, ekkor a szavazatszámláló bizottságok felbontották a lepecsételt urnákat, és hozzáláttak a szavazatok összeszámolásához. 

Urnabontás után kezdődik a szavazatszámlálás (Fotó: Mártonfai Dénes)

Az Országos Választási Iroda honlapján fellelhető információk szerint - 100 százalékos feldolgozottság mellett - Szollár Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje 719 szavazattal, az érvényes voksok 58,27 %-át begyűjtve szerzett mandátumot, vagyis lett a szekszárdi közgyűlés tagja. Szollár a vasárnapi voksoláson az Éljen Szekszárd színeiben induló Jantner Lászlónét (475 szavazat, 38,49%) és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjét, Babos Lászlót (40, 3,24%) utasította maga mögé. A november 13-i időközi választást Csillagné Szánthó Polixéna képviselőasszony halála miatt írták ki, annak tétjéről pedig itt írtunk.

Szollár Zoltán választási győzelméhez a jelölő pártszövetség több politikusa is gratulált. Orbán Viktor miniszterelnök többek között azt írta: „Gratulálunk Szollár Zoltánnak, a Fidesz-KDNP jelöltjének. Hajrá, Szekszárd!”

Tolna megye 1-es számú választókerületének országgyűlési képviselője, Szollár Zoltán kampányát aktívan segítő Horváth István közösségi oldalán fotót is posztolt az eredményváróról. A honatya a fénykép alá azt írta: „Na ezt megnyertük, Szollár Zoltán magabiztos győzelmet aratott!! Köszönjük a szekszárdi emberek támogatását, akik az építő közösségre szavaztak! A munkát folytatjuk, számunkra Szekszárd jövője a legfontosabb!”

Ács Rezső is gratulált a vasárnapi időközi önkormányzati választás győztesének. Szekszárd polgármestere facebook oldalán azt írta egy közös kép alá: „A higgadt, városépítő többség nyert! Gratulálok Szollár Zoltán! Sok erőt és egészséget a munkához!”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában