Cukrász, pincér és szakács

2022.12.16. 12:49

A vendéglátó iskola csapata jutott az országos döntőbe

A Dél-dunántúli régió négy iskolájának tanulói mérették meg magukat a VI. Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny regionális elődöntőjén december 14-én Szekszárdon a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskolában.

TEOL

A VIP csapata jutott az országos döntőbe (Beküldött kép)

Az öt fős csapatok interaktív feladatok megoldásával adhattak számot a cukrász, a pincér és a szakács szakmaterületekkel kapcsolatos tudásukról. Online felületen 120 kérdésre kellett választ adniuk, erre maximálisan két óra állt rendelkezésükre. 

A vendéglátó Hunyadi Mátyás Technikum mellett a Kaposvári SZC Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola, a Nagyatádi Szakképző Iskola, valamint a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium képviseltette magát a megmérettetésen, melyet a hazai csapat zárhatott végül első helyezéssel. 

Négy iskolájának tanulói mérették meg magukat Szekszárdon. (Beküldött kép)

Mint azt Szőke Anikó, a versenynek helyet adó iskola oktatója, valamint a szervező Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület regionális elnöke elmondta, ez azt jelenti, hogy a Deli Máté, Häckl Katalin, Tóth Ákos, Vadász Péter, Vékony Vanda Viktória tanulók alkotta gárda szállhat versenybe az országos döntőn, amelynek 2023 tavaszán szintén a szekszárdi Hunyadi Mátyás Technikum lesz majd a házigazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában