VÖT

2022.12.14. 12:00

Fontos kérdésekről döntöttek az év utolsó tanácsülésén

Luca napja alkalmából a Völgység Néptánc Egyesület kedves kis műsorával kezdődött a Völgységi Önkormányzatok Társulásának (VÖT) idei utolsó, Bonyhádon tartott tanácskozása december 13-án.

Vizin Balázs

A Völgység Néptánc Egyesület Luca napi műsorával kezdődött az ülés. Fotó: A szerző felvétele

Az ülés kezdetén a LEADER/CLLD-programok aktualitásairól hallgattak meg tájékoztatót a településvezetők. Farkas Ferenc, a Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség munkaszervezet vezetője elmondta, hogy a LEADER-pályázatok tekintetében az elmúlt időszakban meghaladta a 300 millió forintot a térségben lehívott forrás. Mindösszesen 74 nyertes támogatás realizálódott. Arra kérte a polgármestereket, hogy továbbra is népszerűsítsék a program felhívásait, munkaszervezetük készségesen segíti az érdeklődőket. 

A tanácskozás napirendi pontjai közül kiemelkedett – jelentőségét tekintve – a központi háziorvosi ügyelet 2023. évi települési hozzájárulásainak meghatározása. Az előterjesztést kiegészítve Filóné Ferencz Ibolya, a társulás elnöke hozzátette, mint ismeretes 2023 július 1-jétől nem kötelező az önkormányzatokra nézve a központi háziorvosi ügyelet működtetése, azt átadhatja az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) – amely egyébként 2024 év elejétől mindenképpen átveszi a feladatellátást. 

A VÖT polgármesterei két kérdésben hoztak döntést a napirendet tekintve. Egyrészt arról határoztak, hogy 2023 év végéig a jelenlegi szolgáltatóval, azaz a BZS Bt.-vel működtetik a szolgáltatást. Másrészt az egy lakosra kivetített, megemelt ügyeleti díjat is támogatásra javasolták a települések képviselő-testületeinek azzal a tartalommal, hogy az eddigi 50-ről 65 forintra emelkedjen a hozzájárulás mértéke.

Az ülésen tárgyalt valamennyi napirendi pontot elfogadták a polgármesterek. A tanácskozás zárásaként Filóné Ferencz Ibolya köszönetet mondott valamennyi településvezetőnek az év során tanúsított együttműködéséért, továbbá egészségben és sikerekben bővelkedő, boldog új évet kívánt mindannyiuknak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában