Óriási bevétel

2022.12.10. 17:30

Jótékonysági esttel gyűjtöttek a tanulmányi útra

Főként az alsónánai általános iskolások ópusztaszeri kirándulását finanszírozzák majd annak a pénteki jótékonysági estnek a bevételéből, amelynek szervezését az intézmény szülői munkaközösségének egyik tagja, Seffer Hajnalka kezdeményezte – tudtuk meg Kollárné Kuris Piroskától, az iskola igazgatójától.

Ábrahám-Gazsó Rita

A reméltnél több bevételt hozott a jótékonysági est

Forrás: Alsónána önkormányzata

– Az ötletet az adta, hogy az iskolások között sajnos sok a hátrányos helyzetű gyermek, nekik szeretnének segíteni abban, hogy eljuthassanak az Ópusztaszeri Történelmi Emlékparkba.

Forrás: Alsónána önkormányzata

A jótékonysági esemény a gyerekek rövid karácsonyi műsorával indult, amellyel a támogatást köszönték meg. Ezután a Sisha Cafe hangulatos koncertje következett, Kovács Anikó, Szabó Dávid és Harsányi Réka közreműködésével, akik hozzájárulva a nemes célhoz, valamennyien ingyenesen vállalták a fellépést, majd a Gusztó Bisztró prezentálta a vacsorát. A programot kötetlen beszélgetés zárta hajnalig.

Kollárné Kuris Piroska beszámolt róla, hogy az előzetesben eladott jegyek árából már az est kezdete előtt összegyűlt 450 ezer forint, amelyhez az alsónánaiak mellett a szomszédos településen élők is hozzájárultak. Ehhez jött a helyszínen értékesített belépőkből és a kézműves vásár, valamint a büfé bevételéből származó összeg. Az est végére összesen 670 ezer forint bevétellel zárták a programot, amelyből az összefogásnak köszönhetően immár nem csak a kirándulás finanszírozására jut.

Forrás: Alsónána önkormányzata

– Bevallom, nem számítottunk ekkora bevételre, csak a töredékére, már annak is örültünk volna – mondta meghatottan az alsónánai intézményrész vezetője, aki hozzátette, mivel a kirándulásra szánt összegen felül is marad pénz, bár még nem alakult ki pontosan, valószínűleg az iskola udvarára játszóeszközöket vásárolnak majd belőle.

Az igazgatótól megtudtuk, négyévente egyszer kirándulnak el Ópusztaszerre, amely a történelmi háttér miatt fontos számukra, ez ugyanis, ahogy fogalmazott, egy nagyon emblematikus helyszín.

Forrás: Alsónána önkormányzata

– Már az alsó tagozatban szeretnénk megalapozni a nemzeti identitástudatot, a gyermekek történelemtudását, a magyarsághoz való viszonyukat, amely nálunk kiemelten fontos feladat – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában