Teol.hu podcast

2022.12.15. 19:57

Klarinéton muzsikál az óceán túloldalán

Bonyhádról vett nagy lendületet, és úgy landolt az USA keleti partján. Magával vitte kedvenc hangszerét, a klarinétot is. Érthető okból.

Sz. Á.

Pókai Eszter volt a Teol.hu podcast csatornájának legutóbbi vendége (Fotó: TEOL)

Pókai Eszter, a Teol.hu podcast újabb vendége ugyanis Annandale-on-Hudson településen a Bard College Conservatory of Music hallgatója klarinét szakon. Emellett a pszichológia előadásokat is látogatja. Az említett elit egyetemen számos híresség tanult: itt koptatta a padokat a Dallas című filmsorozatból ismert Larry Hagman, alias Jockey, ide járt Chevy Chase Emmy-díjas komikus, valamint Ken Grimwood, a World Fantasy díjas Replay – Időcsapda – című könyv szerzője is.

Eszter nemzetközi hírű mestereitől kap képzést, David Krakauer a tradicionális klezmer műfajának nemzetközi hírű kiválósága, Pascual Martínez-Forteza pedig a New York-i filharmonikusok második klarinétosa. Nevük aranyfedezet, referencia is: mindenütt a nagyvilágban utat nyit valamennyi, művészi karrierre vágyó tehetség előtt.

A bonyhádi fiatal él is a lehetőséggel, szorgosan tanul, a Bard College Conservatory Orchestra fellépéseinek egyikén, mint első klarinétos lehetett a szólamvezető.  Pókai Eszter a podcast vendégeként amerikai egyetemi élményeiről ad érdekes képet a hallgatóknak. Az adás premierjét december 16-án, pénteken 17 órakor tartjuk, addig is a csatorna korábbi adásai ide kattintva meghallgathatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában