Német Nemzetiségi Egyesület ajándéka

2022.12.13. 09:30

Laptopot kaptak a jó tanulók, akik kötődnek a svábsághoz

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület két, néhány éves laptopja új gazdára talált hétfőn délután a Dienes iskolában.

Szepesi L.

Adorján Angyal és Benedek Balázs kapta a Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület laptopjait

Fotó: Makovics Kornél

Ugyanis az egyesület nagyobb kapacitásúra cserélte gépeit, s a régebbi, de tökéletes laptopokat Töttös Gábor, az egyesület elnöke az iskola két, németül is tanuló diákjának adta. 

Az egyesület régóta szoros kapcsolatot ápol az iskolával, ahol több mint negyven éve folyik német nemzetiségi oktatás. Megkérték Prischetzkyné Márkus Emőkét, az iskola igazgatóját, segítsen megtalálni azt a két jó tanuló diákot, aki kötődik a szekszárdi svábsághoz, kicsit nehezebb anyagi körülmények között él, s eredményesen tudná használni a számítógépeket.

Fotós: Makovics Kornél

Az egyik gépet Adorján Angyal kapta, ő PowerPointtal prezentációkat készít majd, de másként is segítséget jelent neki ez a tanulásban. A hetedikbe járó Benedek Balázs pedig elmondta, a gép megkönnyíti a felkészülést a földrajzversenyre, és bizonyára nagy hasznát veszi majd később is, mert a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban szeretne tovább tanulni. 

Fotós: Makovics Kornél

A két laptop átadása része az iskola és a nemzetiségi egyesület együttműködésének, hiszen pár napja ott voltak az egyesület gálaestjén, s mikor a járvány miatt zárva volt az iskola, a Heinek Ottó Házban tarthatták a nyelvvizsgákat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában