Elkezdődött az ökumenikus imahét

2023.01.15. 21:45

A keresztények egységéért imádkoznak együtt

A másik emberrel találkozva magával Jézussal találkozunk, aki várja válaszunkat - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este Budapesten. Hétfőtől naponta lesznek ökumenikus alkalmak Szekszárdon is.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Az ezt következő öt napon lelki alkalmakon találkoznak a hívők a vármegye székhelyén. Hétfőn délután, öt órától a Béla király téri katolikus templomban dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor, kedden délután ötkor a református templomban Molnár Erik római katolikus káplán, január 18-án, szerdán, az evangélikus templomban Fodor Péter baptista lelkész, csütörtökön, a metodista templomban Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész, míg pénteken, szintén délután ötkor, az újvárosi római katolikus templomban Vadász Dániel metodista teológus várja a híveket, testvéreket.

Az ökumenikus imahét fővárosi megnyitóján - melyen részt vett Novák Katalin köztársasági elnök is - a résztvevők közösen imádkoztak az üldözött keresztényekért, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) közös programsorozatának kezdőnapja ugyanis 2018-tól egyben az üldözött keresztényekért imádkozás vasárnapja is.

Az ez évi imahét anyagát az Egyesült Államokban működő Minnesotai Egyházak Tanácsa készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában