Hajdan

2023.01.15. 10:38

Ledöntötték Széchenyi István szobrát Bonyhádon

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Széchenyi István szobra Bonyhádon (Forrás: köztérkép.hu)

25 ÉVE „lakótelep épült ki az egykori szovjet laktanyából Dombóvár és Kaposszekcső között, ahol az egyik katonai bázis, rakétás alakulat működött. A felújítással társasházakká alakítandó 7 épület közül kettő már beköltözésre kész, összesen 113 lakással. Tóth Imre kaposszekcsői polgármester elmondta az MTI tudósítójának, hogy a lakások többségét fiatal házaspárok vették meg a községi önkormányzattól.” 

25 ÉVE „ledöntötték Széchenyi István szobrát Bonyhádon. Szemtanúk szerint a Széchenyi mellszobor éjfélkor még állt a róla elnevezett iskola előtt, ám hajnalra már a fűben feküdt. A legnagyobb magyart egy helyi alkotó, Dér Zoltán mintázta meg. Az alkotás annak idején megosztotta a szakmát és a közvéleményt. A szobor szerencsére csak kis mértékben sérült meg.”

25 ÉVE Az év sportolója választáson Till Barbara cselgáncsozó, Siebel Lajos kajakozó és az Atomerőmű SE férfi kosárlabda-csapata lett az első, mindannyian Paks színeiben.

Herczeg József, Paks polgármestere köszönti a női kategória első helyezettjét, Till Barbarát (Fotó: Gottvald Károly)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában