Utánajártunk, hogy van most 2022. első Tolna megyei kislánya

2023.01.05. 07:00

Meglepetés baba különleges születési dátummal

Az újév első csöppségeit mindig különös figyelem övezi. Utánajártunk, hogy van a tavalyi év elsőszülött kislánya. Zsolnai Léna Milla egy év alatt megduplázta a születési súlyát, és gyönyörűen fejlődik. Cikkünkben bepillantást nyerhetnek a szerencsés család életébe.

Farkas Eszter

4670 grammal és 59 centiméterrel született a kis Léna

Fotó: Mártonfai Dénes

Bonyhádon lakik a Zsolnai család, akik abban a kivételes helyzetben vannak, hogy az újévet születésnapi tortával ünnepelhették, ugyanis tavaly január elsején hajnalban Léna Milla volt a megyeszékhely legelső újévi babája. 

– Léna jól megváratott minket, ugyanis már karácsonyra ki voltam írva vele, ő azonban úgy gondolta, várat még magára. December 27-én fektettek be a kórházba, és január elsején született meg császármetszéssel. Gyönyörű méretekkel jött világra hajnali kettő óra tizenkét perckor 4670 grammal és 59 centiméterrel. Az orvosok kissé aggódtak először, hogy esetleg cukorbetegség állhatott a súlya mögött, de szerencsére makk egészséges a másodszülöttünk is – emlékezett vissza boldogan Zsolnainé Tévich Gina, a büszke anyuka.

A kétgyermekes anyukától megtudtuk, nem Léna az elsőszülöttjük, de ő a családban az első, aki ilyen jeles és különleges dátumon született meg.

– Nimród, a nagyfiam, már három éves, és óvodába jár. A kis korkülönbség ellenére – amitől eleinte kicsit tartottunk – ma már lelkesen segít a pici etetésében is. Bevallom őszintén, Nimród tervezett baba volt, de Léna igazi meglepetés volt számunkra, ugyanis az egészségügyi állapotom miatt, mivel elég sok gyógyszert szedek, nem gondoltam volna, hogy lehet még kisbabánk. Természetesen nagyon örültünk a hírnek, így már teljesnek érezzük a létszámot.

A kis Léna az első születésnapjára megduplázta születési súlyát és gyönyörűen fejlődik. – A mozgásfejlődése tökéletesen zajlik. Kúszott, mászott, most már álldogál és lépeget is, ahogy a nagy könyvben is elő van írva. Remélem a gyerekek mellett egyre több időm marad a hobbijaimra is. 

Zsolnainé Tévich Gina festményeit pár éve a helyi könyvtár is kiállította, emellett sok más kreatív hobbija is van, ilyenek például a süthető gyurma figurák készítése, a gravírozás, a decoupage és a pirográfia is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában