Utcaneveken is törhették a fejüket

2023.01.13. 17:30

Ötven új ingatlannal gazdagodhat a gerjeni lakópark

Családi házas övezettel bővül Gerjen. Akár több mint ötven új ingatlannal is gazdagodhat a település.

Ábrahám-Gazsó Rita

Eddig nem létező utcanevekről kellett döntenie a képviselő-testületnek

Fotó: Molnár Gyula

Alakul a lakópark, amely a településre érkezve az úttól jobbra található. A területen jelenleg több mint ötven, jellemzően 1300-2000 négyzetméter közötti méretű telek található – tájékoztatta lapunkat a gerjeni önkormányzat. A település rendezési terve szerint a telkek többsége osztható. 

Az utóbbi hónapokban megkezdődött a lakóházak építése, négy új utcát nyitottak meg. A település életében ritka pillanat érkezett el, hiszen az új településrésznek köszönhetően új utcanevekről dönthetett a képviselő-testület. A lakópark új feladatokat adott az önkormányzatnak, hiszen a területen hiányzó infrastruktúrát kellett kialakítaniuk.

A PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-nek köszönhetően mindez meg is valósult, állami támogatásból elkészült az új településrész teljes közművesítése, utak és járdák építése, a közvilágítás kiépítése – mondta lapunknak Romhányi Károly polgármester.

– A munkák kivitelezésének végéhez értünk, jelenleg a projekt zárása zajlik. Első ütemben a geodéták kijelölték a víz és szennyvízhálózat pontos nyomvonalait, illetve telkenként a házi bekötéseknek a helyét. Ezt követően a vízhálózat lefektetéséhez kiásták a munkaárkot, amelybe lefektették a vezetékeket – részletezte a kezdeti lépéseket a településvezető.

Mint mondta, a vízhálózat, a szennyvízhálózat kiépítése befejeződött, ezután kezdődött meg a földmunka az utak és járdák nyomvonalán. A bekötőútra nyíló telkek útcsatlakozásaiként pedig a kocsibehajtók is elkészültek. 

A helyi fejlesztés mellett a végéhez közeledik a Paksi Atomerőmű déli bejáratát a településsel összekötő út építése is, amely a település számára kiemelten fontos esemény, hiszen ezzel megszűnik Gerjen zsáktelepülési jellege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában