Közérdekű

2023.01.10. 13:30

Simontornyán gyűjtik a zöldhulladékot

A zöldhulladék leadás időpontjairól tájékoztatta a lakosságot a helyi önkormányzat a közösségi oldalán.

Brunner Mónika

A faág is zöldhulladéknak számít (Beküldött fotó)

Eszerint a kertben keletkezett gally, nyesedék ingyenesen leadható a Homokdomb 1. szám alatt előzetes egyeztetés után hétfőtől-péntekig reggel hét óra és dél között. Telefonszámot is feltüntettek, amelyen a lakosok további információkat kaphatnak a további részletekről. 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy kizárólag olyan zöldhulladékot vesznek át, amely nem tartalmaz idegen anyagot. Eszerint minden kertből származó növényi részt, például a lehullott faleveleket, a lenyírt füvet, a gallyakat, az ágakat, a bokornyesedéket, a gyomot és az elszáradt virágokat átvesznek. Kisebb mennyiség elszállítására a legjobb megoldást a kifejezetten erre a célra szolgáló zsák nyújtja. 

A simontornyai önkormányzat a lakosoknak a Vertikál Nonprofit Zrt. zsákjait ajánlotta. Korábban a település arról tájékoztatott, hogy a szolgáltató január 10-én, kedden zöldhulladékként csak a lebontott fenyőfákat szállítja el. A simontornyaiaknak ezért ezeket legkorábban a hétfői napon ki kellett helyezniük az utcára.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában