Jegyzet

2023.02.25. 11:00

A frankos farkas itt kóborol

Miután Svájc gyakorta a magas minőséggel egyenértékű, úgy mint svájci óra, svájcibicska és svájcisapka, van okunk örülni annak, hogy ebből a hegyvidéki országból egy farkas érkezett hozzánk.

Sz. Á.

A hegyvidéki országból egy farkas érkezett hozzánk (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Igen, a helvétek tejjel-mézzel folyó, alpesi csokoládéval és ementáli sajttal ízesített kánaánjából éppen Magyarországra vándorolt ez a szürke, nemes ragadozó.

Ennek bizonyára oka van. Lehetséges ugyanis, hogy már Svájc sem a régi. Talán a világot megrengető, kedvezőtlen jelenségek, tőlünk, magyaroktól idegen divatirányzatok az utóbbi időszakban ott is lábra kaphattak. Nem kizárt, hogy a kifinomult szaglással, éles hallással, érzékeny idegrendszerrel rendelkező lény érzékelte az előnytelen változásokat, és úgy döntött, veszi a kalapját, azaz a svájcisapkáját és másik, élhető helyet keres magának.

Miután Nyugatról érkezett, nem akadályozta mozgásában kerítés puskás emberekkel. Nálunk mindössze arra kell ügyelnie, hogy elkerülje az önjelölt Tell Vilmosokat, már amennyiben persze léteznek mifelénk ilyenek. Svájci (ős)honossága okán vélhetően egyaránt találkozott irodalmi német, svájci német, francia, olasz és rétoromán beszéddel, tehát magasan képzett.

Nincs mitől tartani, nem ám afféle ágrólszakadt, zörgő bordájú toportyán hozza még nehezebb helyzetbe államháztartásunkat. Üdvözlégy tehát kies honunkban Helvécia bátor farkasa, főleg akkor, ha némi – minél több – svájci frankot is hoztál magaddal!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában