Videós találkozó

2023.02.22. 17:00

A hazai gaming világ nagyjai mutatkoztak be Szekszárdon

A hétvégén Szekszárdra látogattak a legismertebb és legmeghatározóbb hazai gamer videósok. A Babits Mihály Kulturális Központban háromszoros teltházas előadással egybekötött közönségtalálkozón vett részt ZsDav, DoggyAndy, Owen McKendry, Jánosik Gergő, Zsomac és Sajt32. ZsDav exkluzív interjút adott lapunknak.

Farkas Eszter

Videós találkozón gyűltek össze a legnagyobb rajongók (Fotó: M. D.)

A színpadon három felvonásban találkozhattak a rajongók kedvenc játékosaikkal, és beszélgetéseken, kvíz játékokon, tombola sorsoláson is részt vehettek a dedikálás és közös fotózás előtt. A videóstalálkozón Zsidákovits Dáviddal, azaz ZsDav youtuber-rel beszélgettünk.

– Nagyon szeretem a játékokat és úgy érzem teljesen kikapcsolnak. A Minecraftban és a Robloxban szinte végtelen mennyiségű lehetőség van, és mindig meg tudnak lepni az emberek egy-egy új pályával és ötlettel, de a csatornán a gaming videók mellett néha napján vlogokat (videó blog) is szoktam csinálni, vagy esetleg tutoriálokat arról, hogy hogyan is animálok. Amióta az eszemet tudom imádok játszani. Az első "komolyabb" játékom egyébként a Jazz Jackrabbit 2 volt, most értelemszerűen a Minecraft és a portál játékok. Utóbbiak mindig nagyon közel álltak a szívemhez – mondta a Gamer.

ZsDav nemcsak Youtube csatornájának köszönheti hatalmas – fél milliós – követőtáborát, hiszen több regényt kiadott már.

– Nem mondhatom, hogy volt egy pont, amikor a követőim száma ugrásszerűen megemelkedett. A feliratkozóim szépen lassan gyűltek össze az évek alatt. Soha nem történt olyan, hogy hirtelen több százezren feliratkoztak volna a csatornámra. A videózás a fő „munkám", de ezen kívül imádok írni is. Jelenleg a harmadik regényemet adjuk ki, az Álomhozókat, de folynak a munkálatok a negyedik képregényemmel is. Ezen felül még animálok és modellezek kisebb munkákban. Elmondható viszont, hogy mindenbe magamtól kezdek bele, és így megvan annak a szabadsága, hogy én osztom be az időmet egy-egy projektre .

ZsDav elmondta, nem először jár a megyében, viszont többnyire sajnos csak átutazóban van. Tolnai rajongóinak azonban nincs oka a csüggedésre, hiszen lehet, hogy már idén újra találkozhatnak kedvenc gamereikkel.

– A videós találkozó oldalán mindig tájékoztatunk mindenkit, mikor merre leszünk az évben. Én úgy éreztem, sikeres volt a szombati rendezvény és mindenki nagyon kedves volt, így elképzelhető, hogy még idén összefutunk itt újból Tolnában, mert előrukkolunk egy vadiúj előadással.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában