Korszuerűsítés

2023.02.04. 12:59

Halad a gyapai közösségi ház felújítása

Megközelítőleg két hete indult el a felújítási projekt újabb szakasza a gyapai közösségi ház területén.

G. R.

Heizler Zoltán részönkormányzati képviselő arról tájékoztatta a TelePaks portált, hogy a kivitelező munkatársai néhány napon belül kicserélik a bejárati ajtót, majd az előtér csapóajtajait, utána  a burkolás következik, amit aljzatbetonozás előz meg. Az udvaron rámpát építenek, ami térkőburkolatot kap, így a jövőben a mozgáskorlátozottak is könnyen meg tudják közelíteni az épületet.

Zajlik a gyapai közösségi ház felújítása (Fotó: Szép Zsóka)

A gyapai falunapnak rendszeresen a közösségi ház ad otthont. A jelenlegi felújítási szakaszban a magasított terasz szintén megújul, amit színpadként is használnak a fellépők, ezt a részt esztétikus térkő burkolattal fedik. A több mint hétszáz négyzetméter alapterületű épület átalakításával fokozatosan haladnak. A felújítás néhány éve a tetőfelújítással kezdődött, első lépésként a beázást szüntették meg.

A mostani szakasz a vizesblokkok rekonstrukcióját is magában foglalja, az új mosdók akadálymentesek lesznek. A klubhelyiségben az álmennyezetet és a világítást is felújítják. Heizler Zoltán azt mondta, hogy a klubhelyiségben már szemmel látható a munka, sok ablakot már kicseréltek új, korszerű nyílászáróra.

A felújítási projekt mostani szakasza pályázaton nyert mintegy 30 millió forintból valósul meg. Műszaki átadása a tervek szerint március végén történhet meg. A közösségi házat, mint ismert, Paks Város Önkormányzata vásárolta meg bruttó 52 millió forintért. Szabó Péter polgármester akkor azt mondta, a cél az volt, hogy az épületet a továbbiakban ne kelljen bérelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában