Hajnalig ropták a táncot

2023.02.16. 12:00

Két év után megint mulattak a svábok

Továbbra is él és virul a tolnai, mözsi svábbálok hagyománya. Ezt bizonyította a hétvégén a Mözsi Művelődési Házban lezajlott batyus mulatság, amit a koronavírus miatti két év kényszerszünet után rendezett meg Tolna Város Német Nemzetiségi Önkormányzata.

S. K.

Hajnali fél kettőig ropták a svábbálozók Mözsön (Fotó: Domokos Gábor)

Mint azt Koleszár Krisztinától, a német önkormányzat elnökhelyettesétől megtudtuk, remekül sikerült a rendezvény, amelyre a tolnaiak, mözsiek mellett Szekszárdról, Mórágyról és Baranya vármegyei településekről is érkeztek vendégek. A hangulatot a Tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör kórusa és a Mözsi Német Nemzetiségi Klub énekkarának műsora alapozta meg, majd a Mórágyi Német Nemzetiségi Táncegyüttes fergeteges fellépése fokozta. 

A „bugi” azonban nem csak a fellépők lábában volt benne, elvégre bálozni érkezett minden résztvevő. Ennek megfelelően hajnali fél kettőig folyt a tánc, amiben fontos szerepe volt a Szulokról érkezett Silber Buam nevű zenekarnak. A fiatalemberekből álló kitűnő zenekar a sváb zenék mellett hagyományos báli muzsikát is húzott a mulatozók talpa alá. A batyus bál elmaradhatatlan kelléke volt a tombolasorsolás, amelyhez a felajánlásokat mások mellett helyi és környékbeli vállalkozók biztosították. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában