Önfeláldozó magatartás

2023.02.17. 13:13

Kitüntetést kapott a törökországi mentésben résztvevő önzetlen szekszárdi tűzoltó

Visnyei Adorján Zsolt címzetes tűzoltó főtörzsőrmester országgyűlési képviselői elismerésben részesült a törökországi földrengés áldozatainak mentésében végzett önzetlen és önfeláldozó munkájáért.

Budavári Kata

A kitüntetést Horváth István képviselő adta át Visnyei Adorján Zsoltnak a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságon

Fotó: Mártonfai Dénes

A kitüntetést Horváth István képviselő adta át pénteken délután a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságon. 

Visnyei Adorján Zsolt 2014-től tagja a HUNOR Mentőszervezetnek. A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába különlegesszer-kezelő beosztásba 2022. szeptember elsején került, de huszonnégy éve tűzoltó.

A HUNOR Mentőszervezet tagjai – köztük Visnyei Adorján Zsolt – február 6. és 12. között Antakya-ban a nap 24 órájában, megfeszített munkával 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentettek ki az összedőlt épületek romjai alól.

Hivatásukhoz méltó, kiemelkedő helytállásuk, bátor, önfeláldozó magatartásuk elismeréseként Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szervezet valamennyi tagját példaként állította a hivatásos katasztrófavédelmi szervek teljes személyi állománya elé.

Bővebb beszámolóval jelentkezünk hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában