Értőn olvasás

2023.02.24. 16:27

Szép magyar beszéddel versenyeztek egymással a kisdiákok

A Szép magyar beszéd elnevezésű verseny megyei döntőjének idén is a Szekszárdi Baka István Általános Iskola adott otthont.

Szeri Árpád

(Fotó: M. K.)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma ezt a megmérettetést általános iskolák 5–8. évfolyamos kisdiákjai számára hirdeti meg. 

A február 22-én, szerdán tartott rendezvényre két korcsoport harminckét tanulója érkezett a kísérő, felkészítő tanárokkal. A vendégek Bonyhád, Dunaföldvár, Györköny, Mórágy és Szekszárd iskoláit képviselték A zsűrit Rubányi Anita előadóművész-múzeumpedagógus, dr. Wénerné Scheurer Zsuzsanna nyugalmazott magyartanár és Orbán György tanár-előadóművész alkotta. A megjelent vendégeket, versenyzőket Pál Tibor, a Szekszárdi Baka István Általános  Iskola vezetője köszöntette. A diákoknak egy szabadon választott és egy kötelező 20. századi prózai szöveget kellett közlő stílusban, értően felolvasniuk.

Eredmények

5-6. korcsoport: 

1. helyezett: Görcsös Enikő (Szekszárdi Baka István Általános Iskola, felkészítője Szűcs István). 2. helyezett: Takács Hanga Róza (Szekszárdi Baka István Általános Iskola, felkészítője Farkas Beáta). 3. helyezett: Ruppert Hanna (Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI, felkészítője Romsics Edit). 

7-8. korcsoport: 

1. helyezett: Király Dávid Attila (Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI, felkészítője Hegedűs Emőke). 2. Villi Bertold (Szekszárdi Baka István Általános Iskola, felkészítője Szűcs István). 3. Töttős Gábor János (Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, felkészítője Mucska Melinda).

A 7-8. korcsoport helyezettjei képviselhetik Tolna vármegyét és az iskolájukat a Balatonbogláron rendezendő regionális döntőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában