Tisztelgés

2023.02.09. 18:10

Tamás Réka emlékére rendeznek kosárlabda emléktornát pénteken

Tamás Réka Kosárlabda Emléktornát tartanak február tizedikén, pénteken a Szekszárdi Garay János Gimnázium tornacsarnokában délelőtt fél tíztől délután öt óráig.

Brunner Mónika

Tamás Réka emlékére rendeznek kosárlabda emléktornát (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Az első alkalommal megrendezett emléktornán negyvennyolc diák méri össze a tudását, és emlékezik Tamás Rékára, a fiatal kosarasra, az intézmény egykori diákjára, aki tragikus autóbalesetben veszítette életét 2021 júniusában Várdomb és Szekszárd között.

– Tamás Réka a 2019 és 2020-as tanévben tagja volt az országos Diákolimpiai második helyezett amatőr kosárlabda csapatnak, nálam játszott – mondta lapunknak Csirzó Zoltán, a Garay-gimnázium testnevelő tanára. Elmesélte, hogy múlt évben, amikor a garaysta diákok az Országos Diákolimpia Amatőr Döntőjére készültek, azt mondták, azért kell játszaniuk, hogy emlékezzenek Rékára, vitték a fényképét a megmérettetésre, és megnyerték az országos döntőt. 

– Innen jött az ötlet, hogy meg kell rendeznünk az emléktornát. Négy oktatási intézmény amatőr kosárlabdacsapata méri össze a tudását pénteken, ők azok a diákok, akikkel Tamás Réka korábban együtt kosárlabdázott – tette hozzá Csirzó Zoltán testnevelő tanár. 

Tamás Réka harmadik osztályos gimnazista volt, amikor életét veszítette. Várhatóan a szülei is ott lesznek az emlékére rendezett kosárlabda tornán, amelynek célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsanak azon középiskolás fiataloknak, akik főként iskolai keretek között kosárlabdáznak.

 A verseny fővédnöke Koller Attila, a Tolnatej Zrt. vezérigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában