Dombóvári közgyűlés

2023.03.03. 16:20

A gunarasi tábor felújításáról is döntöttek a képviselők

Február utolsó napján 21 napirendi pontot tárgyalt Dombóvár város közgyűlése. A képviselő-testület döntött többek között munkahelyteremtésről, útjavítási munkákról és a gunarasi tábor felújításáról is.

TEOL

A közgyűlés zárt ülésen határozott a 2023. évi városi kitüntetésekről: összesen 15 díjat adnak át április elsején, a Városi Gálán – adta hírül honlapján a Dombóvári önkormányzat.

Képünk illusztráció (Fotó: dombovar.hu)

A képviselők a Sporttanács és a Civil Tanács javaslata alapján döntöttek sportszervezetek és civil szervezetek által benyújtott pályázatok támogatásáról is. A civil keretre 22 szervezet adott be igényt, míg 23 sportszervezet között – a korábbi tendenciát követve – a 2022-es 40 millió forintnál idén 10 millióval több, azaz 50 millió forintot osztottak szét. Dombóváron kimagasló az utánpótlás-nevelés elismerése, az önkormányzat pedig kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a sportszervezetek támogatása mellett évről-évre magasabb összeget juttasson az infrastruktúra, a sportolási körülmények javítására is – emelte ki Pintér Szilárd polgármester.

Az évekkel ezelőtt bezárt és elhanyagolt gunarasi gyermek- és ifjúsági tábor felújításáról is döntött a testület: 10 millió forintot különítettek el a megvalósításra. Az infrastruktúra korszerűsítése után május elsejétől kínálja majd a tábori szálláshelyet az önkormányzat elsősorban nevelési és oktatási intézményeknek.

Az önkormányzat tulajdonát képező, Arany János téri ingatlan három évre történő bérbeadásáról is döntött a közgyűlés. A tervek szerint az ingatlan 4-5 hónap alatt lezajló felújítása után 25 fő foglalkoztatását biztosítja a vállalkozó. Az útjavítási munkálatokhoz kapcsolódó beszerzés is lezárult, hamarosan aláírják a szerződést a kivitelezővel, és megkezdődnek Dombóváron az útfelújítási, karbantartási munkák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában