TEIT

2023.03.11. 19:10

A radioaktív hulladékok kezeléséről beszéltek

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. megtartotta szokásos negyedéves tájékoztatóját a TEIT (Társadalmi Ellenőrző és Információs és Településfejlesztési Társulás) települések vezetői részére a napokban – adta hírül közösségi oldalán a társulás.

Gazsó Rita

Az ülésen beszéltek az MVM Paksi Atomerőmű üzemidejének hosszabításából adódó hulladékkezelési feladatokról is (Fotó: TEIT)

A tájékoztató szerint elsőként dr. Kereki Ferenc, az RHK Kft. ügyvezető igazgatója számolt be a három telephely és kutatási terület eredményeiről. – Nem történt eltérés a normál működéstől a telephelyeken – összegezte a negyedévet az igazgató. Mint mondta, Bátaapáti telephelyen folyamatban van egy földalatti ellenőrzőpont megvalósítása, felkészültek az atomerőmű által elkészített újfajta csomagok fogadására, továbbá háromdimenziós szeizmikus méréseket végeztek, amely eredményeinek kiértékelése még folyamatban van. 

Az igazgató beszélt az MVM Paksi Atomerőmű üzemidejének hosszabításából adódó hulladékkezelési feladatokról is, majd szót ejtett egy esetleges kis aktivitású radioaktív tároló kialakításának lehetőségéről, azonban aktuálissá válása esetén – mint mondta – külön tájékoztatót tartanak majd az érintett települések vezetőinek.

Fritz László, a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának üzemeltetési igazgatója részletes tájékoztatást adott az aktuális feladatokról és beszámolt a jelenlévőknek arról, hogy az idei év legnagyobb feladata az átrakó gép átépítése lesz. Ennek folyamatába a TEIT Ellenőrző Bizottsága is szeretne betekintést nyerni – fogalmazott. Végezetül Gáncs István, a TEIT alelnöke a társulás aktualitásairól, ellenőrzési feladatairól számolt be a tájékoztatás résztvevőinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában