Pénzügyek

2023.03.03. 22:31

A tavalyi szinten támogatják a civileket

A tolnai civil szervezetek a tavalyihoz hasonló mértékű támogatásban részesülnek – döntött a helyi képviselő-testület.

Steinbach Zsolt

A kép illusztráció.

Fotó: pikcha

A városvezetők tisztában vannak vele, hogy a drasztikus áremelkedések a társadalmi szervezeteket is nehéz helyzetbe hozták, de a város jelenlegi pénzügyi helyzete legfeljebb a tavalyi támogatások kifizetését teszi lehetővé. 

A civil szervezeteket részben a közművelődési pályázaton keresztül támogatja a város. Ennek keretösszegét idén is a tavalyi szinten, 3 millió forintban határozták meg.

A gyermek-és tömegsport pályázat keretösszege az elmúlt évihez hasonlóan idén is 800 ezer forint. 

A hét kiemelt sportegyesület (a Tolna-Mözsi Futsal SE, a Tolnai Kajak-Kenu SE, a Tolna Kézilabda Club, a Tolna Városi Futball Club, a Fastron AC, a Tanren Karate SE Tolna, a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület) támogatására a testület összesen 10,2 millió forintot szavazott meg, ami ugyancsak megegyezik a tavalyi összeggel. 

Ezen felül az önkormányzati tulajdonú sportingatlanok üzemeltetésére is ad támogatást a város. A Tolna VFC a városi sportpálya üzemeltetéséhez 3,2 millió forintot, a Tolnai Kajak-Kenu SE a kajakház üzemeltetéséhez 820 ezer forintot kap. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában