Március 15. - Bonyhád

2023.03.15. 16:15

Aradi András esperes vehette át a Perczel-díjat

A nagy érdeklődés mellett zajlott bonyhádi városi ünnepségen Aradi András evangélikus esperes megkapta a Perczel-díjat, és díjazták azokat az ifjú tehetségeket is, akik példaként szolgálnak társaiknak.

Vizin B.

Több évtizedes lelkészi szolgálata és Bonyhád életében vállalt közéleti tevékenysége elismeréseként a város képviselő-testülete Aradi András evangélikus esperesnek adományozta idén a Perczel-díjat, amelyet a nemzeti ünnepen adott át számára Filóné Ferencz Ibolya polgármester. 

Több évtizedes lelkészi szolgálata és közéleti tevékenysége elismeréseként Aradi András evangélikus esperes vehette át idén a Perczel-díjat Filóné Ferencz Ibolya polgármestertől (Fotó: Makovics K.)

A Vörösmarty Mihály Művelődési Központban tartott ünnepségen a kitüntetett úgy fogalmazott: „a lelkészi szolgálatban és az élet valamennyi területén az Úristen szeretetét, kegyelmét igyekszem megmutatni, és azt az alázatosságot, ami az Isten részéről az ember felé megnyilatkozik. Fontosnak tartom, hogy azok az értékek, amelyeket az Istennel való kapcsolatunkból megismerhetünk és megélhetünk, azok alapvetőek legyenek minden szavunkban és tettünkben. Köszönöm mindazt, amiért most itt elismertek, a családomnak, annak a közösségnek, amelynek én magam is tagja vagyok és annak a városnak, ahol folytatni szeretném a szolgálatot, a megkezdett munkát!” – hangsúlyozta Aradi András. 

A Perczel-díj átadása előtt Tóth Marián mondott ünnepi beszédet. Bonyhád felvidéki testvértelepülése, Tardoskedd polgármestere a nemzet egységében rejlő erőt emelte ki, továbbá azt, hogy a béke valamennyiünk érdeke, közösen kell küzdeni és tenni érte. 

A nagy érdeklődés mellett zajlott városi ünnepségen díjazták azokat az ifjú tehetségeket is, akik példaként szolgálnak társaiknak. A Völgységi Tehetséggondozó Egyesület célja, hogy felkutassa és kitüntesse azokat a 12 - 20 év közötti fiatalokat, akik kiemelkedő – országos és nemzetközi – eredményeket érnek el a művészetek, a tudományok vagy a sport területén.

Idén három tehetséges diák, Tuba Örs, Künsztler Eliza és Nyitrai Noel kapta meg a Völgység Talentuma kitüntetést a március 15-i városi ünnepség keretében (Fotó: Makovics K.) 

A felterjesztett jelöltek közül idén három tehetséges diákot választottak ki, akik a Völgység Talentuma kitüntetésben részesültek. Tuba Örs, Künsztler Eliza és Nyitrai Noel kapott díjat. Mindhárman sokoldalúak: a tanórákon és a választott szabadidős tevékenységeikben egyaránt remekelnek. Fábiánné Csiszer Elvira Merész Konrád-díjas, Stekly Zsuzsa Perczel-díjas, valamint Máté Norbert Boros Dezső-díjastól vehették át a kitüntetésüket a fiatalok, továbbá Somogyi Jánostól, a Völgységi Tehetséggondozó Egyesület új elnökétől.

Az ünnepség során Koncz Kata szavalt, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 8. B., 10. A. és 11.A osztályos tanulói pedig műsort adtak Tavaszi szél címmel, Hesz Györgyi rendezésében. A Völgység Néptánc Egyesület tánccsoportja és népdalköre is színesítette fellépésével a nemzeti ünnepet, akárcsak a Rády József Huszárbandérium, akiknek vezetésével a művelődési központtól a Kálvária dombra sétáltak a résztvevők, hogy elhelyezzék az emlékezés szalagjait és koszorúit a város dicső szülötte, Perczel Mór honvédtábornok sírjánál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában