Szavalóverseny

2023.03.11. 09:46

Gimnazisták mondták a verseket

A II. Géza Gimnázium Géza-napi rendezvénysorozatának kiemelkedő eseménye a megye középiskolás diákjai számára immár 33. alkalommal meghirdetett szavalóverseny.

Mauthner Ilona

Március 7-én a Petőfi Sándor Művelődési Házban rekordszámú versmondó részvételével tartották meg a versenyt, tájékoztatta lapunkat Prantner Béla, szervező tanár.

Harmincharmadik alkalommal rendezték meg a szavalóversenyt a II. Gézában. (Beküldött fotó)

Összesen 25 diák nevezett: a szekszárdi I. Béla Gimnáziumból, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumból és a Perczel Mór Technikumból, valamint a TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó Szakképző Iskolából és a tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnáziumból. 

A versenyzők két verssel készültek, egy szabadon választott és egy kötött témájú alkotással, amely az idei évben az „Otthon, család, szeretet” címet kapta.

Eredmények: 

Első helyen Dávid Marcell (I. Béla Gimnázium), második lett Gyarmati Jázmin (I. Béla Gimnázium), harmadik Horváth Benjámin (Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Bonyhád)

Különdíjat kapott Gerőfi Vanda (I. Béla Gimnázium), Hagymási Orsolya (I. Béla Gimnázium), Horváth Kinga (Perczel Mór Technikum, Bonyhád), Szaka Veronika (Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium)

Közönségdíjat Appl Zsóka (Bátaszéki II. Géza Gimnázium) és Gerőfi Vanda (I. Béla Gimnázium) tanulói vehették át a zsűritől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában