Régóta várt beruházás valósul meg

2023.03.25. 13:00

Kerékpárút készülhet Paks és Györköny között

Elkészült a Paks, Györköny és Pusztahencse közötti kerékpárút engedélyezési tervdokumentációja az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ megbízásából.

Ábrahám-Gazsó Rita

Szabó Péter, Paks polgármestere és Braun Zoltán, Györköny polgármestere a beruházásról tárgyalt

Forrás: Szép Zsóka/TelePaks

A Kishegyi úttól indul majd az a kerékpárút, amely Paksot és Györkönyt köti össze. Az ezzel kapcsolatos engedélyezési és kiviteli tervdokumentációk elkészültek – jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere és Braun Zoltán, Györköny polgármestere múlt csütörtökön – írta meg a TelePaks.

Szabó Péter fontosnak tartja, hogy minél több kerékpárút épüljön akár a városban, akár a települések között – hangzott el a sajtótájékoztatón. – Braun Zoltánnal, Györköny község polgármesterével már régóta várjuk, hogy a projekt előrelépjen. Remélem, hogy ezzel is tettünk egy lépést afelé, hogy ha majd megvalósul a kerékpárút, akkor a két település között szorosabb kapcsolat alakuljon ki – fogalmazott Paks első embere. Braun Zoltán kiemelte, hogy a beruházás turisztikai szempontból is fontos, úgy fogalmazott, a kerékpárút létesítésére már 2015 óta keresik a lehetőségeket.

Forrás: Szép Zsóka/TelePaks

Mint kiderült, a teljes kerékpárút megközelítőleg 19 kilométer hosszú lesz, és több szakaszból áll majd. A tervek szerint egy kerékpáros útvonalat jelölnek ki a Kishegyi út folytatásában 510 méter hosszan, ezt követően önálló kétirányú kerékpárutat építenek a Vácika utca északi végétől a Cseresznyésbe vezető útig 1320 méteren.

Innen kerékpáros útvonalat jelölnek ki Cseresznyésig 6820 méteren, emellett a településrész végétől vegyes forgalmú utat alakítanak ki Györkönyig 5500 méter hosszan. A györkönyi pincesoron és a Rákóczi utcán 600 méteren burkolatfelújítás mellett kerékpáros útvonalat jelölnek ki, hasonlóképpen szintén útvonalat jelölnek ki Györköny belterületén a focipályáig 680 méteren. A tervben egy önálló kétirányú bicikliút is szerepel, amely Györkönyt és Pusztahencsét köti össze.

Szabó Péter és Braun Zoltán Forrás: Szép Zsóka/TelePaks

A dokumentumot az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ megbízásából a Cívis Komplex Mérnök Kft. készítette. Mint elhangzott, a tervezett fejlesztés nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. A projekt következő lépéseként közbeszerzést írnak ki a kivitelezési munkálatokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában